Anastasia Contour Cream Kit - En light-tutorial!

2016-01-28

Inte så många har missat trenden med contouring vid det här laget. Här visar vår site manager Linn hur man, i en lätt version, får till en krämig contouring.


Grundregel när du börjar med cream contouring - var inte rädd, lek dig fram! Genom att leka dig fram kommer du inom kort hitta det sättet som du önskar göra din contouring på, det sätt som passar just dig och din ansiktsform.

Det finns flera sätt att göra en contouring på, dels finns det puder-versioner och kräm-versioner, men man kan också göra sin contouring på olika sätt - en mycket lätt, medium eller tung contouring. Här har jag på en av våra hudterapeuter Sophia gjort en vad jag kallar ''light-version'', som jag skulle säga är lite mitt emellan mycket lätt och medium med hjälp av Anastasia Contour Cream Kit i nyansen Fair som innehåller nyanserna Soft Light, Lustre, Fair, Fawn, Shadow och Mink.

Att göra en contouring är, för mig, att framhäva de vackra ansiktsdrag man har. Man kan kanske tycka att om man använder sig av en krämig produkt till detta så kan det kännas som att man har för mycket smink på sig, eller rentav vara svårt att jobba med - men enligt mitt tycke så känns det varken som för mycket smink och Anastasia Contour Cream Kit är mycket lätt att jobba med, även för nybörjare.

Det jag gillar med nyansen Fair är att den har mer kalla nyanser, vilket gör att själva skuggorna ser mer naturliga ut. På Sophia ville jag ha ett mycket naturligt resultat vilket var enkelt att göra med denna palett.

How-to
Jag grundade med en foundation. Ett tips om man inte vill ha en tung känsla är att använda en lättare foundation, eller t.ex en BB Cream. Använd dock inte puder-foundation när du ska göra en krämig contouring, en flytande/krämig foundation gör det mycket enklare att blanda.

Jag applicerade sedan nyansen Soft Light i en slags triangelform under ögonen, över näsryggen, lite i pannan, på amorbågen och hakan. Jag använde sedan nyansen Fawn precis under kindbenen, duttade ut i pannan, längs med käkbenen, och tunt längs med sidorna av näsryggen. Jag applicerade sedan lite till av nyansen Soft Light mellan kindbenen och käkbenen. Jag använde sedan en Beautyblender för att enkelt blanda samman allt, började med det ljusa och gick över till det mörka. Genom att försiktigt dutta med en Beautyblender blir resultatet väldigt jämnt och precist, med en naturlig finish. Dra inte med din beautyblender (eller borste om du använder det) utan dutta hellre då man helst inte vill förflytta nyanserna man applicerat.

Jag avslutade sedan med att applicera NYX HD Studio Photogenic Finishing Powder, ett transparant puder, för att fixera och lite L'Oréal Paris Le Blush i nyansen Rose Pastel.

Från vänster: Soft Light | Lustre | Fair | Fawn | Shadow | Mink