BB, CC och DD-cream - satsa på kombinerad makeup och hudvård till sommaren!

2016-06-16

Det alla bokstavkrämer har gemensamt är att de i grund och botten är fuktgivande ansiktskrämer som samtidigt fungerar som en lättare primer/foundation och dessutom innehåller solskydd - vård, bas, täckning och skydd i en och samma produkt helt enkelt. Men varje bokstav har sitt unika fokusområde:

BB Cream
BB står för "Beauty -" eller "Blemish Balm" och fokuserar på att ge lätt täckning utan att täppa till porer eller kännas fet på huden. BB-krämen har dessutom ofta antiinflammatoriska egenskaper för att behandla hudirritation och uppkomsten av orenheter och acne.
Passar: Fet - och problemhy med finnar eller acne.

CC Cream
CC-krämen är istället inriktad på ojämnheter i hudtonen och namnet står för just "Colour and Care" eller "Color and Correct". Generellt sett är den något mer täckande än en BB-cream för att dölja rodnad eller pigmentfläckar. Innehåller ofta vårdande ämnen som verkar för en jämnare hudton över tid.
Passar: Dig med ojämn hudton - röd och blossande eller med mörka pigmentfläckar.

DD Cream
DD står för "Daily Defence", är oftast nästintill - eller helt transparent och fullproppad med antioxidanter för att, som namnet antyder, fungera som en skyddande barriär mot miljömässig stress som avgaser och fria radikaler.
Passar: Storstadsbon som behöver ett dagligt skydd mot miljöföroreningar och fria radikaler.

Passar du in på flera? Kombinera gärna för din egen perfekta blandning. Grunda till exempel med en DD-kräm och komplettera med en CC för att både skydda mot miljöföroreningar och ge ett utjämnande resultat!

Tips! Bokstavkrämernas lätta textur och täckningsgrad funkar perfekt för en naturligt fräsch look till sommaren!