Borsta håret med rätt borste

2016-07-26

Visste du att det finns en hel massa fördelar med att borsta håret, förutom att du reder ut det och använder borsten som ett stylingverktyg då förstås? När du borstar så rengör du hår och hårbotten från avlagringar och produktrester, samtidigt som du boostar blodcirkulationen och flödet av syre och näring till dina hårsäckar. Dessutom fördelas hårets egna fetter (som fungerar som ett naturligt balsam) från rötter till toppar och gör håret mer motståndskraftigt, och plockar dessutom fram härlig glans.

Välj rätt borste

När det kommer till hårborstar så finns det fantastiskt många varianter att välja mellan. Vilken sort du ska ha avgörs av hårtyp, hur långt ditt hår är, och framförallt vad du ska använda borsten till.

Svinhårsborsten, för dig som värnar lite extra om ditt hår
Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt. Svinborst hjälper till med alla tidigare nämnda fördelar (blodcirkulation, syresättning, fördelning av naturliga fetter osv) Svinborstar kommer i flera olika modeller för att passa alla hårtyper. Spana in Mason Pearson, klassikern och proffset att räkna med när det gäller den här kategorin borstar.

Paddelborsten, för problemfritt, mellanlångt till långt hår
Använd den platta borsten med mjuka toppar vid styling, till att reda ut tovor och när du gör uppsättningar. En bra storlek för universella användningsområden! Vi gillar ghd Paddle Brush.

Rundborsten - för äkta Hollywoodvolym!
Dra torra hårslingor uppåt genom borsten och föna samtidigt för att få mjuka former och volym från rötterna! Passar bäst till långa hår. Moroccanoil Ionic Ceramic Thermal Brush, 35 mm har en keramisk funktion som hjälper den att behålla och distribuera värme jämnt över håret.

Kammen, en trogen vän när utredning är nästa grej på schemat
Oslagbar när du behöver reda ut ditt hår! En skonsam och bred utredande kam är alltid bra att ha, oavsett hårtyp eller längd. Testa den här oljeinfuserade varianten från Macadamia Professional, Macadamia Professional Healing Oil Infused Comb.

Tangle Teezer, en nygammal innovation
Några år efter sitt intåg på marknaden så ligger Tangle Teezer Compact Styler fortfarande högt upp på topplistor. Extra snäll mot toviga hår, och speciellt framtagen för att reda ut håret utan att skada det ömtåliga fjällskiktet. Borsten fungerar på alla hårtyper inklusive extensions, eftersom de små piggarna inte skadar extensionslingornas fästen.