Cheeky Monkey

2016-05-09

Ursprungligen från Kanada, Cheeky Monkey drivs av en önskan att erbjuda högkvalitativa lack i härliga färger med speciella namn. Lacken är veganska och fria från de fem skadliga ämnena Formaldehyd, Toulene, DBP, kamfer och parabener.

Jag har testat tre lack från Cheeky Monkey idag, Pop My Cherry, BFF och Raunchy Bitch.

Jag började måla ett lager av Pop My Cherry på lillfingernageln och pekfingernageln, ett lager av BFF på ringfingernageln och ett lager av Raunchy på långfingernageln. Jag insåg att jag skulle behöva ett andra lager av framför allt BFF och Raunchy Bitch och då bestämde jag mig för att måla ett andra lager av alla tre färgerna. För det röda lacket Pop My Cherry gjorde detta ingen större skillnad. Färgen fick möjligen ett större djup men Pop My Cherry hade egentligen redan täckt nageln helt efter första lagret. Jag har också burit det röda lacket med ett enda lager och det fungerade fint. På flaskorna står det dock att man ska applicera två lager och för Pop My Cherry och Raunchy Bitch var ett andra lager välbehövligt. Lacken var lätta att applicera och färgerna är verkligen jättefina.

Jag ville testa att göra horisontella streck på naglarna med en solfjäderformad pensel så jag behöll manikyren ovan för detta. Tanken var att använda de övriga två färgerna över den tredje färgen men detta fungerade mindre bra med det mörka lacket Raunchy Bitch som bas som jag blev tvungen att byta ut mot det ljusare BFF.

Pop My Cherry och BFF ligger ganska nära nyansmässigt så skillnaden mellan dem över varandra var inte stor så jag bestämde mig på att skapa den önskade effekten med hjälp av det mörka lacket Raunchy Bitch. Det ligger dock några penseldrag av de andra två lacken under det blåa lacket och detta ger lite extra struktur. Detta är en mycket enkelt och snabbt sätt att ge naglarna struktur och mönster som också kan ge mycket effektfulla resultat.