Contouringpalett från budget till lyx!

2016-04-17

När en trend kommit så långt att nästan alla sminkmärken har varsin produkt som ska fungera liknande blir man ju lite sugen att testa allt? Jag är väldigt tacksam över att få testa så mycket som jag gör så idag tänkte idag dela med mig och tipsa om mina fyra favoriter i de olika klasserna.

BUDGET

IsaDora Face Sculptor - Nude, 179 SEK En liten contourpalett med tre matta skuggor, en kall brun skugga för att skulptera, en varmare bronzer för att värma upp och en highlighter för att ljusa upp. Skuggorna är bra pigmenterade, men dessvärre finns just denna variant i ett utförande, så den passar mest bara ljus till olivfärgad hy. Men är du nybörjare eller inte vill lägga jättemycket pengar på en palett tycker jag att denna är grymt prisvärd!

MELLAN

Viva la Diva Contour Your Beauty Kit, 249 SEK
Nästa steg i ledet, fortfarande väldigt billigt och prisvärt - men här går vi upp ett snäpp och här får du 6 stycken skuggor med både matta och skimriga nyanser, plus ett rouge. Två matta highlighternyanser, en rosatonad för att neutralisera blåa toner t ex. under ögonen och en gultonad för att reducera rödhet. Två skulpteringsskuggor, en med en kall/neutral underton och en med lite varmare underton samt en skimrig champagnefärgad highlighter. Detta gör att paletten passar fler, vilket jag tycker är bra. Skuggorna är pigmenterade och jag tycker att alla nyanser är väldigt användbara.

NYX Highlight & Contour Pro Palette, 249 SEK
Här har vi hela 8 olika skuggor i både matta och skimriga formuleringar, som dessutom går att byta ut. Två matta highlighternyanser i stuk med Viva La Divas, en rosatonad och en gultonad. Två skimriga highlighters - en vit och en beige. Paletten innehåller även en skimrig bronzer i perfekt nyans för mig. Dessutom finns hela tre stycken skulpteringsskuggor i en varm brun nyans, en kall - lite ljusare brun nyans och till sist en neutral betydligt mörkare nyans vilket betyder att de med mörkare hudtoner också kan använda paletten.

För mig är det i det mesta laget.. minst 3 av skuggorna känns överflödiga - men det är ju ändå roligt att ha om man är eller vill bli makeupartist alt. tycker om att sminka andra, vilket gör att man får väldigt mycket för pengarna. Pigmenteringen är bra, men vissa av nyanserna kan vara något pudriga.

LYX

Anastasia Contour Kit - Light/Medium, 645 SEK
Contourens Rolls Royce och också ett av mina mest använda kit. 6 stycken skuggor, alla med ungefär samma karaktär som de andra. Två matta highlighters, en rosatonad och en gultonad. En skimrig beige highlighter, samt tre matta skulpteringsnyanser. En neutral brun med lite varmare underton, en gråbrun nyans och en brun med varm underton. Här använder jag faktiskt bara 4/6 skuggor då de två är alldeles för mörka och varma för mig.

Dock kan man, precis som med NYX-paletten, byta ut de nyanser man vill. Det gör ju då att den blir mer anpassad för dig själv, men å andra sidan blir det ganska dyrt. Men pigmenteringen är bra och de blir så fina på huden.

.

Har du några contouringfavoriter?