En perfekt rouge guide

2016-04-07

Rosor på kinden!

En dutt färg på kinden kan verkligen göra underverk och förvandla dig från trött och glåmig, till pigg och fräsch på några sekunder. Vad det finns för olika sorter, och lite hur du ska tänka när du väljer färg? Hjälper jag dig med här, samt att jag listat några av mina egna favoriter.

Vad finns det för typer av rouge?

Puder rouge- finns med båda matt och lystring finish och passar dig med normal eller normalt till fet hy. Appliceras med rougeborste, en dugt på äppelkinden som jobbas in i små cirklar. Tona lite uppåt kindbenet men mest fokus på äppelkinden för ett fräsch, naturligt slutresultat. Ett bra tips är att grunda med vanligt transparent puder där du vill ha rougen, så håller det bättre och du får lättare att arbeta in den fint.

Mineral rouge- passar alla hudtyper och ger ett semi-matt. Appliceras med borste och finns i både fast och lösform. Liksom med puderrouget är det bra att grunda med puder under.

Krämrouge- passar normal till torr hy. Ger väldigt fin glöd till huden. Appliceras med fingrar eller rougeborste i syntetmaterial. Krämrouge smälter fint ihop med din hud och ger ett mjukare intryck och passar därför extra bra till vardagsmake-upen.

Tint- passar alla hudtyper. En tunn, skir formula som ger en fin, fräsch rodnad som efter en frisk promenad ungefär. Kan användas på läpparna med för att få en liten dutt färg. Appliceras genom att sätta lite på äppelkinden och med snabba lätta fingrar massera in. Gör en kind i taget annars hinner tinten torka in och lönnar sträck som är svåra att få bort.

Solpuder- ett fantastiskt komplement som jag använder året om för att ger en extra uppfräschning. En lätt svepning över panna, kindben, näsrygg och haka gör underverk med ett blekt vinterfejs. Finns i både kräm och puderform.

Hur väljer jag färg?

Egentligen finns det inga rätt eller fel här, en fråga om smaksak. Vill du ha ett naturligare resultat som gör att du ser piggare och fräschare ut ska du utgå från din hudton.

Rosa hudton gifter sig med rouge med kallare underton och gul hudton likaså med en varmare. Är du en blek prinsessa gå på ljusare nyanser, är du en mörkare skönhet kan du ta i lite mer i färgstyrkan.

Skimmer eller matt?

Självklart också en smaksak, vissa gillar inte skimmer och tvärtom. Själv älskar jag skimmer alla timmar på dygnet men förstår att man kan tycka det blir lite mycket. Satsa på en lite mattare rouge på dagen och en med mer lyster på kvällen. Är du väldigt fet i hyn bör du undvika skimmer och om du är väldigt torr i hyn kan det vara bra att tänka tvärtom, då kan lite skimmer ge dig en välbehövlig glow istället.

 

 

Några Favoriter
Anastasia Beverly Hills - Stick Blush - ett rouge i krämform som skapar ett naturligt utseende. Rouget blir ett med huden, ger fräsch lyster och den byggbara formulan gör att du enkelt kan gå från en naturlig finish till en mer intensiv, levande look utan att den kladdar eller blir fläckig. Stick Blush Inkluderar en syntetisk borste för exakt applicering och snabb användning hemma eller på språng!

Lumene - Invisible Illumination Liquid Blush - en naturlig, återfuktad och skimrande look får du med ett flytande rouge. Denna från Lumene innehåller arktiskt källvatten, antioxidantrikt nordiskt hjortron och ljusreflekterande färgpigment. Rougen kan enkelt byggas på för en mer kraftfull effekt samtidigt som den återfuktar och ger huden en naturligt vacker lyster.

L'Oréal Paris - Le Blush - oljefritt puderrouge med lite lyster. Liten bra förpackning med spegel. Borste finns med i förpackningen, den funkar om du ska göra en liten touch-up under dagen men jag rekommenderar annan rougeborste för applicering när du lägger makeupen.

NYX - Matte Bronzer - ett matt solpuder i rödbruna nyanser. Perfekt för dig som vill ha lite färg till ansiktet utan en massa lyster. Appliceras med rouge borste med fokus på äppelkinden, lite lätt upp mot kindben. Ett lätt svep över panna, näsa o haka ger dig en hälsosam ton.

rms beauty - Buriti Bronzer - krämrouge som ger en skir, vacker glöd. Appliceras med fingrar eller syntetisk rougeborste, börja på äppelkinden och jobba in i små cirklar uppåt utåt kindbenen. För perfekt solkysst look applicera som ögonskugga och lite på läpparna också.