Essie Gel Couture

2016-08-09

Essie Gel Couture. Lacken har en speciell formula som inte kräver ett baslack och som ska hålla i 14 dagar. Detta är bra nyheter för de som reser under sommaren då man inte har lika stora möjligheter att måla om sina naglar så fort de har chippat.

Essie har lanserad en ny serie av nagellack, Essie Gel Couture. Lacken har en speciell formula som inte kräver ett baslack och som ska hålla i 14 dagar. Detta är bra nyheter för de som reser under sommaren då man inte har lika stora möjligheter att måla om sina naglar så fort de har chippat. Flaskorna har fått ett nytt utseende vilket gör det enkelt att skilja dem från standard Essie flaskorna. Borsten är bred och detta gör det enkelt att måla naglarna i ett svep. Vad man föredrar för borstar är olika från person till person och detta har varierat under åren för mig också. Just nu vill jag gärna ha de breda borstarna som jag anser är enklare och snabbare att måla naglarna med.

Jag har testat tre lack från Essies serie Gel Couture.

Looks to thrill - Melonfärgad lack som täcker med två/tre lager

The it factor - En intensiv rosa färg som täcker med två lager.

Bubbles only - klassiskt rött lack som täcker med ett lager. Två lager är dock att rekommendera om man planerar att bära lacket en längre tid.

Jag använde lacken ovan över en vit bas (Sweden Nails - White Snow). Effekten skapade jag sedan genom att späda ut de färgade lacken med lite nagellacksborttagningsmedel över den vita basen.