Få fina fötter till sommaren!

2016-05-01

Lagom till den nationella Fothälsodagen har det blivit vår och dags att släppa fötterna fria. Efter månader gömda i sockor och skor krävs en ordentlig genomgång för att preppa dina fötter för sandalsäsong - här är vår fina-fötter-guide!

Behandla Bliss Foot Patrol är en fotbehandling för att i ett första steg mjukgöra och fräscha upp dina fötter. Mjuka upp tjock hud och torra områden, och svep samtidigt in dina fötter i en fräsch doft av pepparmint.

Fila när huden är mjuk, då blir enklare att fila bort hudrester och förhårdnader. Vitry Foot File XXL är en supersmart fotfil med två olika ytor: en grövre sida för tjockare förhårdnader, och en finare för övrig hud. Filen har ett extra långt skaft, vilket gör den enkel att använda.

Återfukta & Mjukgör Nu har du jobbat dig ner till ett friskt hudlager och det vill du vårda på bästa sätt! Håll huden återfuktad och ge näring med L'Occitane Shea Butter Foot Cream, full med fuktgivande och fuktbevarande sheasmör.

Tips! Ett välbeprövat trick är att innan sänggående smörja in fötterna med fotkräm, och sen dra på sig ett par strumpor för att stänga inne fukten med maximal återfuktning natten lång. Alternativt; prova Bliss Softening Socks, en färdigpaketerad strumpbehandling enligt samma princip!

...och om du inte pallar strumpor i sängen: placera en luftfuktare vid fotänden av din säng för att hålla fötterna återfuktade!

Fothälsodagen den 3:e maj 2016 - Förbundet Sveriges Fotterapeuter utlyser den 3 maj till nationell fothälsodag, i år på temat cancer, och uppmuntrar på så vis svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter.