FÄRG makeupskola - Så hittar du rätt foundation

2016-07-21

Vilken typ av foundation passar dig?

 

 

1. Välj konsistens och täckningsgrad på din foundation efter behov.
En foundation kan komma i flera olika formuleringar, allt från flytande till fast kräm men även i puderform. Din foundation ska ha samma färg som din egen hudton, och är till för att jämna ut färgen i ditt ansikte och hjälpa med att dölja skavanker. Olika produkter har även olika täckningsgrad - mängden täckning väljer du utifrån hur stort behov du har utav att jämna ut/dölja ojämnheter.

2. Se till att din foundation har rätt underton.
Du kontrollerar din huds underton genom att kolla om färgen drar lite lätt åt gult, eller mer åt rosa. Lutar du övervägande åt gult, så är din underton varm, och lutar du mer åt rosa så är din underton kall. Man kan även ha en blandning mellan de två, men de flesta brukar dra mer mot varmt än mot kallt. Skulle du tycka att ditt ansikte drar mer åt rosa än vad resten av din kropp gör så är chansen stor att du har ytliga blodkärl eller någon annan typ av rodnad i ansiktet som kan missleda dig i ditt val av färg. Testa då din foundation mot t.ex. halsen eller dekolletaget för att försäkra dig om att du väljer rätt underton.

3. Kontrollera färgen gentemot din hud i dagsljus.
Testa färgen på käkbenet mot halsen och välj en färg som smälter in bäst mot din hudton. Använd dig av en handspegel och stå vid t.ex. ett fönster så att du kan kontrollera färgen i dagsljus. Inomhusljus kan lätt vara missledande när det kommer till valet av färg. Skulle du ha svårt att hitta en färg som matchar helt perfekt så kan du alltid köpa två stycken och blanda. Ett tips är att ha en färg för sommaren och en för vintern, och blanda olika mängd av varje mellan årstiderna.

 

 

4. .FÄRGs urval av foundations:
Mineral liquid powder foundation är en flytande mineralfoundation vars täckningsförmåga går att bygga upp i lager där det behövs. Den är oljefri och har en matt finish vilket bidrar med extra hållbarhet på hud med t.ex. stora porer och fet T-zon, men den gör sig bra på alla hudtyper.

.FÄRG Highlight Cover Foundation Base är en fast kräm med mycket hög täckningsförmåga som även kan användas som concealer på områden som kräver extra mycket täckning för att jämnas ut. På grund av den höga pigmenthalten i produkten kan ibland två färger behöva blandas för att nyansen ska stämma bra nog överens med din hudfärg för att kunna användas i hela ansiktet. Täckningsförmågan går att tunna ut genom att blanda i lite av den genomskinliga produkten "Base", eller med t.ex. några droppar ansiktsolja/oljebaserad hudkräm.

.FÄRG Mineral Powder Foundation är ett löst mineralpuder som ger fin lyster samtidigt som det vårdar och låter huden andas. Täckningsförmågan är lätt, men går att bygga upp till medium vid behov, beroende på vilken borste och teknik som används. Eftersom att det är en torr, oorganisk produkt, och bakterier inte kan växa i mineraler, så lämpar sig pudret extra bra på t.ex. känslig hy och kan ibland även främja läkningsprocessen av problemhy.

 

Förslag på produkter:

.FÄRG Mineral Powder Foundation

.FÄRG Mineral Liquid Powder Foundation

.FÄRG Highlight Cover Concealer

.FÄRG Foundationborste