FÄRG makeupskola - Så lyckas du med din eyeliner

2016-07-14

Hur får du till den perfekta vingen på din eyeliner?
Olika typer av eyeliner har länge använts inom olika kulturer och samhällen för att markera ögonen, och det kan vara ett av de enklaste sätten att göra antingen ett milt eller starkt intryck utan behovet av mycket smink. Att få till en perfekt vingad eyeliner kan dock vara pilligt - men det finns en del knep att ta till.

1. Markera ut vinkeln på din vinge med hjälp av lite fixerpuder och en svamp.
På så vis kan du enkelt mäta ut samma höjd på båda sidorna utan att behöva oroa dig över att sudda bort och göra om. Det är generellt som mest smickrande på de flesta ögonformer att låta vinkeln på vingen följa ögats undre kurva.

2. Måla en linje med fuktad ögonskugga som följer vinkeln på pudret.
Ögonskugga är lättare att ta bort om du skulle råka göra fel, och därefter är det bara att ha den som riktlinje när du väl ska vinga ut din liner. "Personligen tycker jag det är enklast att göra det här steget med en snedskuren pensel, då man egentligen bara behöver placera den längs med pudrets kant för att få en perfekt linje." - Rasmus "Kaleidocolours" Pettersso.

3. Måla en jämn linje som följer ögats form.
Titta ner i en spegel med din armbåge placerat på ett bord, och ditt ringfinger som stöd mot din kind så skakar du mindre vid appliceringen. Vila eyeliner-penseln längs med din fransrad när du målar och se till att linjen börjar tunt i innervrån och successivt blir bredare i ytterkant. Ibland kan det hjälpa att dela upp vardera halvan av linjen i två steg, hellre än göra hela i ett svep.

4. Följ stödlinjen som du placerade ut tidigare när du målar din vinge.
Börja med den undre linjen, och knyt sedan ihop den övre med linjen på ditt lock. Sen är det bara att fylla igen eventuella glapp/luckor. Se till att den yttre spetsen avslutas skarpt och tunt precis som början på din eyeliner.