.FÄRG makeupskola - Vägen till drömbrynen

2016-07-06

1. Hur ska de formas? Börja med att mäta ut var ditt bryn ska börja, böjas och sluta med hjälp av stödlinjerna som visas upp på bilden. Vad som brukar anses vara idealformen på ett bryn har ända sedan 40-talet kallats för en "bruten åra". Se stencilen i svart. Tjockleken och höjden på böjen varierar från person till person, och har mycket med individuell smak att göra. Men själva grundformen kvarstår som den mest smickrande för de flesta ansiktsformer och ögontyper.

2. Markera stödpunkter där du mätt ut början, böjen och avslutet på ditt bryn.
Studera sedan hur pass nära din naturliga form kommer till idealformen, och utgå från stödpunkterna samt stencilen när du plockar dina bryn. Generellt så bör man undvika att noppa på ovansidan av brynen, då det lätt kan leda till att man råkar förstöra den naturliga böjen. Undantag kan göras om brynen är väldigt olika. Se även till att endast plocka vad som verkligen är nödvändigt (alltså hårstrån som växer långt utanför den formen du vill uppnå). Plocka lite åt gången, och kolla efter i spegeln från lite längre avstånd emellanåt så du ser helheten. Tänk på att du alltid kan plocka mer om det behövs, men tunnas brynen ur för mycket så krävs det mer ifyllning sen - och ju mer ifyllning som görs, desto mindre naturligt kommer det se ut.

3. Borsta brynets hårstrån i en riktning som framhäver böjen.
Sträcker sig något hårstrå för långt utanför själva formen, så kan du trimma det med en liten sax. Undvik att plocka hårstrån som känns för långa, så att du inte tunnar ut brynen mer än nödvändigt. För vissa så räcker det med att bara klippa sina bryn till en fin form, utan att behöva noppa några hårstrån alls.

4. Fyll i eventuella luckor i brynets form.
Använd dig av en snedskuren pensel och en ögonskugga som matchar brynens färg, eller färgen ditt hår har närmast rötterna. Är du blond så kan du generellt gå någon nyans mörkare på brynen, och är du svarthårig så kan du gå någon nyans ljusare (då kolsvarta bryn lätt kan se lite hårda ut). Börja fylla i där det behövs som mest - man vill generellt ha som mest färg i böjen och svansen av brynet, och lite svagare i fronten.

5. Fukta penseln och teckna strån för en naturlig look.
Om du vill att dina bryn ska se naturligt perfekta ut, så kan det vara värt att lägga ner lite extra tid på att teckna individuella strån genom de glesare områdena. På så sätt kan du även förlänga formen både i ytterkant och i fronten, samt framhäva böjen utan att det ser sminkat ut. Tänk på att vara väldigt lätt på handen, och måla med spetsen på penseln för att uppnå tunna naturtrogna brynstrån. Du kan aven använda den här tekniken som komplettering till hur du vanligtvis fyller i brynen för mer definition.

6. Fixera brynen med en stark hårspray/hårgel på en ren mascaraborste.
På så vis kommer brynen behålla formen hela dagen.