Favoriter av all time!

2016-10-03

Att lista upp sina favoriter bland märken, färger, topp- och baslack är nog inte det lättaste. Jag har varit i kontakt med väldigt många märken både när det gäller lacken i sig och när det gäller bas och topplack. Vid närmare eftertanke har jag insett att jag trots allt återkommer till vissa lack och färger. Låt oss titta på dessa.

Att lista upp sina favoriter bland märken, färger, topp- och baslack är nog inte det lättaste. Jag har varit i kontakt med väldigt många märken både när det gäller lacken i sig och när det gäller bas och topplack. Vid närmare eftertanke har jag insett att jag trots allt återkommer till vissa lack och färger. Låt oss titta på dessa. Märken Jag har många favoriter bland märkena men det känns som visa märken alltid håller kvaliten och därför blir favoriter. Det är ju enkelt att sträcka sig efter dem då man vet att man alltid kan lita på pigmenteringen och att de sällan missfärgar naglarna. Bland favoritmärken kan man nämna OPI, Essie, Zoya och det svenska IsaDora. Deras bredd i färger och finishar är dessutom otroligt stor och chansen är stor om man är ute efter en färg att man alltid hittar en variant hos dem.

Färger När det gäller färger så är pasteller det som oftast drar mest även om jag uppskattar de mörkare tonerna speciellt på hösten då årstiden på något sätt inbjuder till mörkare toner. Vitt som färg är dock favoriten som för mig känns fräscht och alltid passande. De ljusa färgerna är också väldigt lätta att använda som baser för nail art. En av all-time favoriterna när det gäller vitt är ett OPI-lack som heter My Boyfriend Scales Walls som kom ut för några år sedan. Den senaste tiden har jag dock använt det svenska Sweden Nails White Snow. Skillnaden mellan dessa två är nyansen av vitt då OPIs lack har ett stänk av grått i basen (och är på så sätt mjukare i tonen) medan Sweden Nails lacket är kritvitt. Jag är också väldigt förtjust i hudfärgade toner och använder dem gärna då jag har för lite tid för att måla naglarna. Man kan lätt bära dessa toner i jobbsammanhang eller som så kallade "palet cleansers". Zoya hade en kollektion för några år sedan i väldigt fina neutrala färger som hette "Naturel Satins". Dessa lack plockar jag fortfarande fram då och då och bär i olika sammanhang. Jag gillade framförallt kombinationen av färger (som är neutrala men har ändå det lilla extra) och den matta finishen. Även klassiskt röda naglar brukar vara en favorit. Bland de klassiskt röda utmärker sig Ciate - Hutch som en favorit.

Baslack Ett baslack kan ha olika funktioner och kan därför användas på olika sätt beroende på vad man är ute efter. Den främsta funktionen (och det som oftast eftersöks) är att det ska bygga en bra grund för det färgade lacket så att detta fäster bra och inte chippar i förtid. Man kan också välja baslack som jämnar till nageln (sk. Ridgefillers) om man behöver det. Den andra och enligt mig viktigaste funktionen är att baslacket ska skydda naglarna från pigmentmissfärgningar. De flesta baslack funkar bra som skydd och vet man att ett lack brukar lämna spår efter sig efteråt så är det bäst att lägga ett extra lager av baslack innan man målar naglarna med just det lacket. Jag brukar också använda topplack som baslack för glitter då jag vill kunna ta bort lacket lite smidigare. Lacket håller då endast en/två dagar innan det släpper från mina naglar, men effekten kan vara individuell. En av favoriterna bland baslacken kommer just nu från Depend. Topplack Ett topplack har dels funktionen att det skyddar manikyren från yttre påverkan, att manikyren får en vacker glans och framför allt det som jag uppskattar mest, att manikyren torkar väldigt snabbt. Jag har haft olika favoriter genom åren då jag använde China Glaze - Fast Forward ett bra tag som jag tyckte fungerade mycket bra tillsammans med mina manikyrer men jag har under senare tid använt mycket topplack som hör ihop med ett lacks respektive märke, exempelvis CND Vinylux lack ihop med CND Vinylux topcoat osv.