Halloween Messy Clown Tutorial

2016-10-23

Ute efter en kreativ look till Halloween? Med hjälp av sminksvampar kan du skapa mycket med hjälp av lite skuggor och färg.

Här kommer en lite flummig steg-för-steg guide till min Clown-look. Och med flummig menar jag att jag inte riktigt hade någon plan från början utan bara improviserade.

Jag började med att lägga min vanliga bas med en väldigt ljus foundation, lite starkare contouring och brynen har jag gjort lite buskigare framtill.

 1. För de rosiga kinderna applicerade jag ett rosa rouge kraftigt på äppelkinderna och till näsan använde jag en röd ögonskugga med en liten blöt beautyblender.

 2. Med samma lilla blöta Beautyblender använder jag en svart ögonskugga och duttar den på och runt ögonen ut i en ungefärlig diamantform (?). Perfekt är inte önskvärt här, utan oregelbundet är verkligen nyckelordet.

 3. Efter det tar jag en större beautyblender och laddar med en vit krämconcealer och duttar på detta helt slumpvis i ansiktet. Detta gör jag flera gånger till och från efter tidens gång eftersom jag improviserade.

 4. På läpparna applicerar jag ett rödrosa läppstift med skarpa kanter på överläppen och målar sedan ut och förlänger munnen på sidorna. Över detta applicerar jag ett mörkrött flytande läppstift.

 5. Jag fortsätter sedan med ögonen. Jag målar skarpare trianglar ovanför och under ögonen med samma svarta ögonskugga som innan. Jag doppar penseln i en fixeringsvätska (setting spray) för att göra färgen intensivare.

Över trianglarna i pannan målar jag hjärtan och under trianglarna på kinderna målar jag prickar.

 6. Sedan målade jag en vingad eyeliner på ena ögat. På ögonlocken applicerar jag sedan två olika blå ögonskuggor slarvigt med fingrarna.

ÖGON
NYX Liquid Suede Cream Lipstick - 11 (turkos) och 12 (blå)
Depend Lösögonfransar - #4787
Eylure Exaggerate Eyelashes, N° 141
L'Oréal Paris Volume Million Lashes So Couture Mascara - Black

LÄPPAR
NYX Liquid Suede Cream Lipstick - Cherry Skies

HÄNDER/ÖVRIGT
NYX Liquid Suede Cream Lipstick - Stone Fox, Cherry Skies, Amethyst