Hårtrender 2016!

2016-09-11

Ny årstid betyder nya hårtrender. Hösten 2016 bjuder på några riktigt härliga, mycket influenser av det glammiga 80-talet syns, men som vanligt finns det även något för den som vill vara lite mer naturlig och diskret. Jag går igenom allt du behöver veta från frisyr till färgval samt hur du lättast får till höstens svall.

Ny årstid betyder nya hårtrender. Hösten 2016 bjuder på några riktigt härliga, mycket influenser av det glammiga 80-talet syns, men som vanligt finns det även något för den som vill vara lite mer naturlig och diskret. Jag går igenom allt du behöver veta från frisyr till färgval samt hur du lättast får till höstens svall.

Frisyren- "long bob" är höstens hetaste klipp! Av med dina slitna sommartoppar och rocka loss i höst med en lång bob med benan på sidan, ju djupare bena desto trendigare. Kläm in ännu en trend och kamma en 20-talsvåg i håret så har du full pott. Spikrak sidbena får du lätt till med en pinnkam.

Produkttips: ghd Tail Comb

Färg- varma rika fylliga färger ska det vara i höst, honungsblonda, guldbruna och varma mustiga röda toner. Ett milt och väldigt enkelt sätt att fräscha till din hårfärg är att använda inpackningar med färgpigment. Appliceras med plasthandskar i handukstorkat hår, kamma igenom håret ordentligt när du satt i färgen så fördelas jämt, verkningstid är lite beroende av fabrikat och önskat resultat, men allt mellan 5-15 min.

Produkttips:

Maria Nila Colour Care Colour Refresh, 10,30 Golden Blonde

Wella Professionals Care Color Recharge Warm Red

Mood Colour Boost, Chestnut Brown

Textur- Krustången är tillbaka, lite oväntat kanske men ack så härligt! Perfekt för dig med lite tunnare hår, fint som utsläppt och drömstruktur när du ska sätta upp håret. Storleken på dina krusvågor bestämmer du genom storleken på tången. Gör så här: Spraya en värmeskyddande spray på varje hårpassé, krusa små passéer åt gången. Borsta ut håret när det svalnat med en tät borste och ruska runt med händerna.

Produkttips:

Cera Crimpstyler

BaByliss Easy Waves

Kevin Murphy Anti Gravity Spray

BlowPro Heat Is On Protective Styling Mist

Mason Pearson Handy Bristle, Dark Ruby

Volym- vavavoom volymen är tillbaka, stort och upptuperat ska det vara. Föna in en volymgivande mousse i nytvättat hår med rundborste. Rulla håret på stora spolar och låt sitta minst 30 minuter. Tänk på att sätta spolarna i den riktning du vill att håret ska gå.Ta ut spolarna, borsta genom håret och tupera hårt uppe på huvudet, borsta igenom igen och forma till håret med händerna, fixera med hårspray.

Produkttips:

Bravehead Self Grip XL Red 70 mm, 6-pack

Sebastian Professional Thickey Foam Weightless-Thickener

Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold

ghd Narrow Dressing Brush

Knut- knuten är tillbaka,( försvann den någonsin?). Strikt ballerinaknut eller slarvig "hästsvansknut" spelar ingen roll, inte heller var på huvudet den är placerad. Ballerinaknuten får du till genom att föna in en hårlotion, dra bak håret i en stram svans i önskad höjd. Jobba fram formen på knuten genom att snurra den runt gummibandet, säkra med hårnålar. Fixera med en hård hårspray. Slarviga knuten blir bäst på lite rufsigare hår, föna in en mousse, tupera hela håret lätt och dra bak det i en svans i önskad höjd. I stället för att dra svansen helt igenom sista gången drar du bara ut hälften av håret. Styla till knuten och säkra den ev med hårnålar.

Produkttips:

Maria Nila Luminous Color Hair Lotion

Invisibobble Power Hair Ring

Bravehead Professional Hair Pins

80-tals lady - mindre lockar i hela håret som du fäster upp lite hur som helst uppe på huvudet, eller nåla upp nacken i en slarvig svinrygg och låt några lockar falla fram i pannan. Fantasin är det enda som sätter gränser. Grunda ditt nytvättade hår med att föna in en volymgivande och värmebeskyddande produkt, locka sedan håret hårt med en liten locktång, små passéer i taget. Låt håret svalna och dela sedan lockarna med fingrarna så håller dom sig fina. Fäst upp håret som du önskar med pins och spraya med finishing spray.

Produkttips:

Cera SpinWand

Bravehead Professional Hairgrips 51 mm

Låg hästsvans- svansen ska ner så långt som möjligt i höst. Välpolerad och fin, vira gärna ett band runt som en fin detalj och vill du har en riktigt lång svans får du det i ett kick med Balmains smarta ponytails. Applicera en hairlotion och föna igenom håret med rundborste så att det får stadga, volym och glans. Fäst svansen så långt ner i nacken som möjligt och fixera med hårspray. Enkelt, klassiskt och väldigt snyggt.

Produkttips:

Kevin Murphy Full Again Thickening Lotion

Popband London

Balmain Catwalk Ponytail Stockholm