I Do? mitt eget hår till bröllopet!

2016-05-29

Planerar du att fixa din egen frisyr till bröllopet? Vi ger några grundläggande tips på hur, och gör dessutom en liten trendspaning inför bröllopssäsongen 2016.

Planering är A och O för att lyckas med drömfrisyren på den stora dagen. För det första: gör grundlig research. Fundera på vilken känsla du vill uppnå med frisyren; romantiskt, avslappnat eller elegant? Och vilken frisyr passar dig? Olika ansiktsformer lämpar sig olika bra för olika frisyrer. En grundregel är att satsa på lugg, och längder som följer ansiktets konturer om du har ett långsmalt ansikte, och uppsättningar med volym på huvudet, snedlugg eller uppklippta frisyrer om ditt ansikte har en rundare form. Med frisyr fastställd kan du gå vidare med verktyg och produkter. Här är några grejer du inte vill vara utan:

  • Hårnålar/spännen.
  • Kam (speciellt om du ska tupera).
  • Fön, plattång eller locktång (beroende på vald frisyr).
  • Extra spegel för att se hur håret ser ut bak.
  • Mousse eller saltspray för volym och struktur.
  • Värmeskyddande spray om du ska föna, platta eller locka håret.
  • Hårspray för att fixera.

Och så över till 3 starka bröllopstrender 2016 - den perfekta källan för inspiration!

Individuellt. En stark trend som kretsar kring att våga sätta sin egen prägel på bröllopet, och därmed också på frisyren. Dekorera med unika element och använd färg, våga vara personlig och sticka ut helt enkelt. Det här är din dag - det finns inga rätt eller fel!
Kevin Murphy Shimmer Bug- skimra loss med hjälp av hårpudret från Kevin Murphy!
Maria Nila Colour Refresh, 0.06 Pink Pop - en vårdande hårinpackning för extra färg!

Bohemiskt. Med naturliga och romantiska looks. Låt håret svalla fritt eller fläta det i lösa flätor, och toppa med en söt blomkrans. Matcha med mjukt rosiga kinder och läppar, och en klänning i skira lager.
Macadamia Professional Activating Curl Cream - fixa enkelt mjuka och naturliga lockar!
Balmain Texturizing Salt Spray - ge håret en naturlig och lättarbetad textur!

Kungligt. De svenska kungligheterna har varit på tapeten ett tag nu i och med de senaste årens kungliga bröllop. Vi pratar klassisk elegans och glamour - gör en elegant uppsättning a la svinrygg, eller en tjusig knut med hjälp av en hårmunk till exempel, och dekorera med en glittrande tiara och matchande örhängen.
Bravehead Professional Hair Pins - proffsiga hårnålar för att hålla frisyren på plats!
Moroccanoil Luminous Hairspray, Strong - hårspray med stark stadga!