Intervju med Terry de Gunzburg

2016-11-30

Att hon har tagit fram klassikern Touche Éclat för Yves Saint Laurent gör henne till ikon i skönhetsbranschen. Men hon är mest känd för sitt eget varumärke By Terry. Terry de Gunzburg berättar för eleven om sin passion för rosor, sina egna skönhetsrutiner och hennes allra bästa julklappstips.

Hon är grundare av By Terry och en stor ikon i skönhetsbranschen. Terry de Gunzburg berättar för eleven om sin passion för rosor, sina egna skönhetsrutiner och allra bästa julklappstips.

Terry de Gunzburg är makeupartisten och affärskvinnan med det lilla extra. En ikon. Hon har tagit fram den tidlösa klassikern Touche Éclat för Yves Saint Laurent, men är mest känd för sitt eget megalyxiga varumärke By Terry.

By Terry är ett exklusivt skönhetsmärke med makeup, hudvård och doft som innehåller en stor skopa innovation och kreativitet. Produkterna som bär hennes namn är framtagna med omsorg och speglar Terrys egen personlighet och passioner i livet.

– Jag älskar rosor! De är så vackra och doftar fantastiskt gott, säger Terry de Gunzburg och fortsätter:

– Rosor gör inte bara att din skönhetsprodukt får en ljuvlig doft. Använder du specifika celler ur rosen kan du utvinna extrakt som verkar anti-ageing, boostar kollagenproduktionen och har en föryngrande effekt.

Med tanke på Terrys förkärlek till rosor och dess effektivitet är det inte jättekonstigt att majoriteten av hennes produkter innehåller ros. I någon form. Antingen som doftessens eller effektiv ingrediens – eller för att försköna utsidan på en hudvårdsburk, makeuphylsa eller doftflakong.

Terry de Gunzburg tycker också väldigt mycket om att resa. Hennes fascination för arkitektur och olika miljöer speglas i hennes produkter, med form och färg. Dessutom väljer hon sina produktnamn med största noggrannhet.

– Alla namnen på mina produkter kan relateras till mina personliga anekdoter, kärlekar och intressen, avslöjar Terry.

Att Terry brinner för skönhet är det ingen tvekan om. Hennes bästa skönhetstips kan verkligen alla anamma, och dessutom skräddarsy för bästa resultat:

– Rengör och återfukta ansiktet varje dag! Det är mitt allra bästa skönhetstips och även den bästa antiage-metoden. Dessutom ser din makeup alltid snyggare ut när din hy är ren och återfuktad.

Terrys egen hudvårdsrutin innefattar därför ett antal produkter. Hon börjar med att rengöra huden med Cellularose Micellar Water, och förbereder sedan huden för efterföljande vård med återfuktande Cellularose Hydra Toner. Som dagkräm använder hon just nu Liftessence Daily Cream och hon använder Liftessence Eye Contour Cream vid ögonpartiet.

När det kommer till makeup lägger Terry en mjuk bas av Terrybly Densiliss Primer. Hennes foundation blir oftast Light Expert Click Brush, som ger ett jämnt och naturligt resultat och dessutom är smidig att ha med sig i handväskan om du vill bättra på din look. Några svep med Mascara Terrybly på fransarna och Densiliss Blush på kinderna och hon är snart redo för dagen.

– Jag är ett stort fan av röda läppar! När jag väljer läppstift brukar jag ofta gå på "My Red" av alla 25 nyanser som finns i Rouge Expert Click Stick-serien, säger hon.

Som pricken över i:et tar tar hon några sprutt av hennes blommiga och varma parfym Ombre Mercure. Hennes noggranna hudvårdsrutin till trots har hon en skönhetsprodukt hon vurmar extra mycket för.

– Min absoluta favoritprodukt, alla kategorier, är läppbalsamet Baume de Rose. En riktig räddare i nöden för torra läppar. Tanken från början var att jag skulle utveckla produkten för min egen skull, men...

...By Terry Baume de Rose fick inte stanna endast i Terrys eget badrumsskåp utan kom snart att bli en av By Terrys bästsäljare. Den lilla burken innehåller nämligen inte vilken läppvård som helst. När du öppnar det vackra silverlocket möts du av en subtil och ljuv doft av ros, och den rosatonade läppkrämen är inte bara en fröjd för ögat utan lägger sig även som det mjukaste av balsam på dina läppar tack vare bland annat rosvax och sheasmör. Storfavoriten finns även i ett par olika färger.

Faktum är att Terry tycker om Baume de Rose så mycket att hon har tagit fram en Deluxe-version, som hon menar är den perfekta julklappen. Baume de Rose Impearlious Deluxe Edition innehåller, förutom läppbalsam, ett knippe rosor. Perfektion, enligt Terry.

– Det är en perfekt julklapp! Du behöver inte välja mellan att köpa blommor eller skönhet. I den här boxen får du både och, tipsar hon.

Vad Terry själv önskar sig i julklapp? Gissa!

– Jag är besatt av rosor! Det är alltid roligt att upptäcka nya produkter som på ett eller annat vis har en relation till rosen.