Lackryl

2016-08-21

Att nagellacket ska hålla länge har varit den sista tidens tema för manikyrer och det är lätt att förstå varför: mindre lackande ger mer tid till annat samtidigt som naglarna förblir fint lackade en längre tid. Speciellt intressant inom denna kategori är akryllacken som med sina slitstarka ytor resulterar i långvariga manikyrer.

Att nagellacket ska hålla länge har varit den sista tidens tema för manikyrer och det är lätt att förstå varför: mindre lackande ger mer tid till annat samtidigt som naglarna förblir fint lackade en längre tid. Speciellt intressant inom denna kategori är akryllacken som med sina slitstarka ytor resulterar i långvariga manikyrer. Dessa fungerar dock på ett litet annat sätt än de vanliga nagellacken eftersom de inte torkar som man är van vid utan behöver en speciell LED lampa för att de ska härda. Det är lätt att bli förtjust i den här typen av lack eftersom de inte luktar lika starkt som vanliga nagellack och är otroligt lätta att jobba med.

Dagens lack kommer från L.Y.X Lackryl och på bilderna nedan använde jag ett enda lager av lacken innan jag härdade dem. Från vänster till höger ser vi:

Dark Orchid (pekfingernageln) - Svart lack med silverskimmer.

Star Bright (långfingernageln) - Silverskimmer som ger halvtäckning och kan lätt användas till layering såväl som för sig självt

Just Tell (lillfingernageln) - Lila lack med ett diskret skimmer.

På ringfingernageln målade jag halva nageln med det silvriga Star Bright och halva nageln med Just Tell. Jag tog sedan en tandpetare och drog fram och tillbaka över skarven mellan de två lacken innan jag härdade manikyren.

För att få dessa lack att härda använde jag en LED lampa från L.Y.X. Den rekommenderade härdtiden är 1 minut och man jobbar enklast med en nagel i taget. Kom dock ihåg att göra rent nagelbanden innan du härdar manikyren.

Jag härdade ringfingernageln på samma sätt som jag härdade de övriga naglarna då jag var nöjd med resultatet.