Les Belles de Nina - modellduon och bästa vännerna som ger Nina Ricci's doft ett ansikte

2016-09-13

Nu lanserar vi den senaste doften från Nina Ricci - Luna EdT!

Svenska modellen Frida Gustavsson som sedan 2013 är ansiktet för Nina EdT har till det nya dofttillskottet Luna förenats med sin vän och modellkollega Jac Jagaciak. Tilsammans är dom Les Belles de Nina - två unga kvinnor, utforskare av världen, varandras spegelbild och bästa vänner knutna till varandra med ett instinktivt och outplånligt band sen första gången dom sågs.

Q&A med Frida Gustavsson och Jac Jagaciak
I vilken Frida och Jac berättar om sin relation till Nina Ricci och till varandra!

Vad är modehuset Nina Ricci för dig?
Frida Gustavsson: En lekfull elegans, alltid chic med en avslappnad känsla.
Jac Jagaciak: Jag föreställer mig att det är en stor, ljus Parisisk lägenhet med högt i tak. Chic och mysig på samma gång.

Vem är Nina Ricci-kvinnan för dig?
FG: Hon är en självsäker, lekfull och stark kvinna som njuter av livet, av resor och av nya erfarenheter.
JJ: Hon är en framgångsrik ung kvinna som är feminin och stark, flickig och sexig på samma gång.

Nina Ricci valde er båda för att ni förkroppsligar vänskap, varför sa ni ja till anbudet?
FG: Jag var så glad över att än en gång få ta mig an rollen som Nina. Det är en roll jag kan relatera till. Och så få bygga vidare på historien med Luna (Jac) som min mystiska vän?vad mer kan man önska sig? Haha, det var ett drömjobb helt enkelt!
JJ: Det finns alla typer av vänskaps - och kärleksrelationer i världen, men just den här typen är väldigt speciell. Jag tycker att vi är lyckligt lottade som har varandra! Vi är superbra vänner i verkliga livet, så det du ser på bild är oss två som har kul på set. En av de saker jag värderar högst i livet är ärlighet, så när jag hörde om konceptet behövde jag inte mer än några sekunder på mig för att tacka ja. Det du ser är oss, de vi verkligen är.

Har ni arbetat ihop tidigare?
FG: Vi har jobbat ihop på alltifrån Valentinokampanjen till massor av modevisningar och Victoria Secret fotograferingar, och det är alltid lika fantastiskt att ha henne med.
JJ. Ja! Vi har jobbat ihop på många visningar och några fotograferingar, men mer än det så är vi riktigt bra vänner backstage. Men det här är första gången som vi verkligen jobbar ihop som ett team.

Berätta mer om första gången ni träffades.
FG: Det var på ett jobb i Japan, när vi var väldigt unga båda två. Vi gillade varandra direkt. Sen tog vi tåget tillbaka till Tokyo och åt Pringles, haha!
JJ: Vi var bokade för samma jobb när vi jobbade på kontrakt i Tokyo. Vi tog ett tåg tillsammans, till och tillbaka från en annan stad. På något sätt missade vi det, eller tog ett tidigare tåg så vi hade inga platser utan satt på golvet och delade på snacks och skrattade som vilka tonårstjejer som helst. Våra liv var redan väldigt olika andra tonåringars, så det var kanske därför vi utvecklade det där speciella bandet oss emellan redan där och då. Vi sprang in i varandra igen ett år senare i Paris, och sen dess hänger vi i princip alltid ihop under modeveckorna.

Vad tänkte ni om varandra första gången ni möttes?
FG: En stark, inspirerande tjej som jag kunde relatera till.
JJ: Antagligen " Wow, en tjej som är längre än mig." :)

Hur skulle ni beskriva varandra?
FG: Jac är väldigt fokuserad och väldigt stark, jag känner mig så inspirerad av henne. Hon har ett väldigt smart huvud på sina vackra axlar, och jag kan inte föreställa mig något som skulle kunna stoppa henne - vilken karriär hon än har eller väg hon väljer att gå.
JJ: En inspirerande kvinna med fötterna på jorden och huvudet i molnen, och en av de smartaste jag vet ovanpå det!

Vad bevisar varje dag att Frida/Jac är din bästa vän?
FG: Små saker, ett meddelande eller en bild. Även om vi inte bor i samma stad, eller ens på samma kontinent så vet jag att hon alltid håller mig om ryggen.
JJ: Faktumet att hon inte behöver bevisa det för mig är det största beviset i sig. Jag vet att jag beundrar henne och att hon alltid finns där för mig.

Där Frida som Nina är bubblande, friskt blommig och fruktig är Jac som Luna vågad, intensiv och mystisk. Med samma äppelformade flaska som Nina, men i blått glas dekorerad med gyllene blad och svart läder runt halsen för att symbolisera nattens månbelysta version av sagoäpplet.

Upplev noter från vilda bär, apelsinblomma, karamell, eternell, sandelträ & vanilj i en sagolik doftsensation!