L'Occitane

2016-07-14

Jag kände till[L'Occitane lite grann, visste att det var ett franskt märke, kände till den väldoftande handkrämen i tub men uttalade namnet fel. För ett tag sen fick jag en guidad tur i butiken i Stockholm av Cecilia Bergman från L'Occitane Sverige, som lärde mig massor om märket och alla deras produkter.

L'Occitane (uttalas loxetan)

Jag kände tillL'Occitane lite grann, visste att det var ett franskt märke, kände till den väldoftande handkrämen i tub men uttalade namnet fel. För ett tag sen fick jag en guidad tur i butiken i Stockholm av Cecilia Bergman från L'Occitane Sverige, som lärde mig massor om märket och alla deras produkter.

Olivier Baussan grundade märket 1976, (så i år fyller dom hela 40 år!) i södra Frankrike. Första butiken öppnades 1980 och idag finns det 1000 L'Occitane-butiker runt om i världen. Produkterna är tillverkade av naturliga och aktiva ingredienser från Provence som alltid går att spåra till sin ursprungskälla, ofta ekologiskt odlade. Ett varumärke med respekt och engagemang för naturen, människan och djuren.

Det finns olika linjer (24 st för att vara exakt) bland produkterna med ingredienser som sheasmör, mandel, pion och eternell. Förpackningarna är jättefina känns lite gammaldags nästan som från ett gammalt apotek. Väldigt fina i badrumsskåpet. Herrdofterna var en positiv överraskning, dom var superfina, gillade i princip allihop. Damdofterna däremot var inte lika roliga, alldeles för blommiga och intensiva för mig. Av alla hudvårdsprodukter har jag bara provat en bråkdel än så länge och här är några av dem:

L'Occitane Almond Shower Oil- ljuvligt doftande duscholja som ger mjuk, väldoftande hud. När oljan kommer i kontakt med vatten blir den till ett härligt, lyxigt skum som lätt sköljs bort.

L'Occitane Verbena Body Salt Scrub- en riktigt härligt effektiv saltskrubb för kroppen med salter från medelhavet och eteriska oljor. Ingen produkt för dig som inte gillar en rivig exfoliering, det är stora saltkorn som skrubbar bort gamla hudceller och får fram ny skinande hud i ett kick. Jag älskar det, du blir mjuk som en bebirumpa och huden blir återfuktad av oljor från vindruvsfrö, aprikos och sötmandel. Saltskrubben har en uppfriskande fräsch doft av verbena, apelsin, geranium och citron.

L'Occitane Shea Butter Pure Shea Butter- Rent ekologiskt sheasmör som används för att punktbehandla torra partier. Läppar, armbågar, händer osv. Eftersom den är ett rent smör och därför väldigt rik så tar det tid att absorbera så jag har fått använda den på händer och fötter på nätterna. Ingen doft och ingen speciell smak. Super till läppar och torra armbågar.

L'Occitane Shea Light Comforting Cream- En lätt skön dagkräm med 5% sheasmör. Absorberas snabbt, doftar härligt och ger huden fukt och skydd. Går utmärkt att lägga make-up på. http://eleven.se/loccitane-5-shea-comforting-cream-light-38357.htmlPassar bäst för normal till kombinerad hy.