Lyckas med Smokey Eyes!

2016-03-21

Smokey Eyes: alltid lika aktuellt, och dessutom mycket enklare att få till än du tror. Grejen är den suddiga inramningen av ögat - valet av färg är helt upp till dig. Brunt, svart eller grått tillhör klassikerna, eller varför inte experimentera med färg?

Som sagt, du behöver inte vara makeup-artist för att lyckas med dramatiskt sotiga ögon - här är 5 knep för perfekta smokey eyes som sitter hela kvällen!

1 Verktygen En snedställd pensel, som den här Sigma E65 Small Angle Brush Copper, är ett av de viktigaste basverktygen i sminkväskan. Mycket lättare att använda än en spetsig pensel när du applicerar eyeliner eller skuggar nära franslinjen, speciellt om du är lite skakig på handen.

2 Underlaget En bra grund är framgångsreceptet för proffsig makeup, och det gäller även ögonsmink.the Balm Put A Lid On It Eyelid Primer är en härligt sammetslen ögonlocksprimer som ger ett jämnt resultat och gör att ögonskuggan sitter bättre.

3 Eyelinern Applicera eyeliner, FACE Stockholm Gel Eyeliner till exempel, med den snedvinklade penseln, runt hela ögat. Och lugn, det gör ingenting om det blir lite skakigt till en början. Tricket är nämligen att sudda, sudda, sudda! Blanda med hjälp av fingertoppen ut konturerna (av någon anledning är det lättast med ringfingret) tills du suddat ut alla skarpa kanter, och bygg enkelt med mer färg om du vill.

4 Inramningen Välj en kajalpenna i samma ton som din eyeliner. Vi gillar Paris Berlin Le Khol Metal Eye Pencil. Fyll i det som kallas våtkanten, alltså den fuktiga kanten innanför fransarna, både på under- och överkanten av ögat.

5 Fransarna Böj ögonfransarna först när du är färdig med suddandet, och precis innan du målar på mascaran. Shiseido Makeup Eyelash Curler ger perfekt böjda fransar. Bättra på eyelinern om det behövs, och avsluta med mascaran. Igen, matcha din mascara med övrig färgpalett för en balanserad helhet. L'Oréal Paris Volume Million Lashes Waterproof sitter perfekt hela kvällen.

Tips! Satsa på en naturlig look i övrigt för att sätta maximalt fokus på dina smokey eyes!