Höstens Hudvårdsrutin - hudteraupeten väljer sina favoriter!

2016-09-20

Här är höstens bästa hudvårdstips!
Vi går mot mörkare och kallare tider så se till att uppdatera badrumsskåpet på samma sätt som du uppdaterar garderoben. Sophia, utbildad hudterapeut och en del av eleventeamet tipsar om sina höstfavoriter!

Ungefär samtidigt som stickade tröjor och halsdukar åker på är det dags att rusta huden med ett extra lager fukt och näring för att stå pall mot sjunkande temperaturer och färre soltimmar. Det kan innebära att byta ut den lätta hudkräm du använt under sommaren mot en rikare variant, eller komplettera din rutin med ett serum eller en närande ansiktsmask. Sophia tipsar om sina höstfavoriter.
- Dermalogica erbjuder både kräm och mask för extra näring och fukt för att bekämpa torr - och förtida åldrande hy. Intensive Moisture Balance är en rikare ansiktskräm som passar årstiden perfekt, och samma sak gäller MultiVitamin Power Recovery Masque, en ansiktsmask som vårdar och skyddar huden med sin vitaminberikade formula. Decléor Aromaessence Marjolaine Nourishing Serum är ett serum som passar dig med torr till väldigt torr hy, och är ett bra sätt att infoga mer fukt i din vanliga hudvårdsrutin.

Och fortsätt peela! Regelbunden peeling är en viktig del av hudvårdsrutinen, oavsett årstid för att få bort döda hudceller och stimulera hudens cellförnyelse, och dessutom förbereda för - och förbättra effekten av efterföljande produkter.
- M Picaut Exfoliating Peel Mask är en superskön peeling i form av en mask, och som dessutom är helt ekologisk. Massera in den krämiga konsistensen över ansiktet och låt sitta i ca 10 minuter. Skölj av och upplev hur huden känns uppfriskad och mjuk och len som en baby!

Höst och vinterhalvåret innebär torrare luft och ofta fler timmar spenderade inomhus. Och för många, långa arbetsdagar framför en datorskärm. Ett enkelt trick för att friska upp och ge huden en omgång fukt på studs är att använda en fuktmist.
- Spraya misten över ansiktet för att återfukta hudytan, förebygga irritation och friska upp. Kan appliceras närsomhelst under dagen, och med fördel över din makeup, säger Sophia. Hon väljer Cellular Performance Hydrachange Mist från Sensai.
- En lätt fuktmist, perfekt för datorsittare. Fräschar upp och återfuktar under dagen samtidigt som den jobbar lite anti-age.

Sammanfattningsvis, bry dig lite extra om din hud när sommar blir till höst ♥