Revlon nagellack!

2016-12-01

När jag bar det blåa lacket Irresistible från Revlon bar jag det fyra dagar i sträck, vilket inte händer så ofta då jag gärna byter lack eller nail art så fort jag kan (det behövs endast ett lager för att lacket ska täcka) gör att jag kan tänka mig bära detta igen i en nära framtid.

När jag bar det blåa lacket Irresistible från Revlon bar jag det fyra dagar i sträck, vilket inte händer så ofta då jag gärna byter lack eller nail art så fort jag kan. Den blåa nyansen som drar lite åt lavendel känns väldigt tilldragande just nu och den lätta appliceringen och den perfekta pigmenteringen (det behövs endast ett lager för att lacket ska täcka) gör att jag kan tänka mig bära detta igen i en nära framtid.

Jag var även imponerad av det vackra Adventurous som även det var lätt att jobba med även om det krävde ett extra lager av färg för att helt täcka mina naglar. Har man kortare naglar räcker det nog med ett lager, skulle jag kunna tro.

När jag skulle kombinera dessa lack ville jag gärna testa en så kallad sockervaddsmanikyr. Jag har endast testat tekniken en gång för länge sedan och ville gärna testa den igen med dessa lack. Tekniken kräver lite tålamod för att skapa de här trådarna som ska gå över naglarna. Man börjar helt enkelt med att lägga upp nagellack på en pappersbit och använder en tandpetare för att röra om i lacket tills lacket blir segt och kan bygga dessa trådar när man lyfter tandpetaren från pappret. Dessa trådar drar man över nageln och det kan bli olika stora eller tjocka trådar beroende på hur länge man har bearbetat lacket. Tekniken kräver lite tålamod men resultatet är ganska intressant.

Jag valde att göra trådarna över en neutral bas (Zoya Rowan från Zoyas kollektion Naturel Satin) men man kan också göra dem över den bara nageln som en manikyr med negativa ytor. Slutligen kan man topplacka manikyren vilket jag inte har gjort då jag ville ha kvar så mycket som möjligt av 3D känslan. Väljer man att inte topplacka får man ha tålamod med att trådarna ska torka och detta kommer att ta mycket längre tid än man är van vid.