Skönhetsvärldens kvinnliga genier

2016-03-07

Idag är det den Internationella Kvinnodagen, och det firar vi med att titta lite närmare på 6 kvinnor som varit med och definierat skönhetskartan som den ser ut idag. Visste du till exempel att det är två systrar som ligger bakom borstmärket Real Techniques? Eller att By Terry grundaren Terry de Gunzburg började sin karriär på Yves Saint Laurent Beauté? Läs och inspireras!

Samantha and Nicola Chapman/Real Techniques

I mitten av 2000-talet fångade systrarna Chapman en världsomspännande publik med sina lättillgängliga smink-tutorials, och sprunget ur succén tog en första serie sminkborstar form. Idag fortsätter Real Techniques att inspirera med prisvärda kvalitétsborstar, och intressant och kul fakta i videoform.

Petra Strand/Pixi

Med 20 års erfarenhet i branschen som makeupartist, produktutvecklare och mamma till fyra barn grundade Petra Strand Pixi i Soho, London med ambitionen om att ta fram enkla och "hudälskande" produkter. Och resultatet är både hudälskande, och av publiken älskat - Pixi Glow Tonic är en av Petras kreationer som tagit skönhetsvärlden med storm.

Anastasia Soare/Anastasia Beverly Hills

Internationellt känd som "the eyebrow guru" eller, som bland annat Oprah Winfrey kallar henne, "the queen of eyebrows", har Anastasia Soare, grundare av Anastasia Beverly Hills närmast nått ikonstatus bland Hollywoods elit av superstjärnor. I sortimentet ingår bland annat Dipbrow Pomade och Anastasia Brow Wiz Skinny Brow Pencil, två bästäljande favoriter här på eleven.se!

Aliza Jabè/NUXE

I början av 90-talet tog av Aliza Jabè, fascinerad av aroma - och växtterapi över det franska apoteksmärket NUXE med en vision om att kombinera natur och lyx i en linje skönhetsprodukter. Idag är NUXE en världsomfattande succé, och ett av de bäst säljande varumärkena på apoteken i Frankrike.

Terry de Gunzburg/By Terry

Grundaren av hyllade märket By Terry, kallad "the Steve Jobs of beauty", och kreatören bakom kosmetikainnovationer som YSL's bästsäljande Touche Éclat och By Terry Hyaluronic Hydra-Powder. Terry de Gunzburg är tveklöst en av kosmetikavärldens starkast lysande stjärnor.