Smith & Cult

2016-11-17

Från sockersött till tufft, från krämigt till glittrigt, Smith & Cult har ett lack för alla. Dessutom har Smith & Cult satsat på att få fram nagellack som är så kallade 8-free vilket innebär att skadliga ämnen såsom dietylftalat, toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, kamfer, xylen, etyl tosylamide och trifenyl fosfat är borttagna från lackens ingredienslista! De är därför inte bara snygga utan också skonsammare för naglarna!

Från sockersött till tufft, från krämigt till glittrigt, Smith & Cult har ett lack för alla. Dessutom har Smith & Cult satsat på att få fram nagellack som är så kallade 8-free vilket innebär att skadliga ämnen såsom dietylftalat, toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, kamfer, xylen, etyl tosylamide och trifenyl fosfat är borttagna från lackens ingredienslista! De är därför inte bara snygga utan också skonsammare för naglarna! Dessutom kommer dessa lack i en snygg flaska som känns lyxig.

När man öppnar flaskan kan man välja att ta bort det stora locket för att få fram det mindre som gömmer sig inunder det stora. Detta gör det lättare att måla sina naglar med ett greppvänligt lock. Det är samma princip som många andra lyxmärken har, såsom exempelvis YSL. Borsten är smal vilket vissa föredrar då det gör att det är lättare att måla detaljer. Dagens två lack är väldigt olika i både färg och formula. Vi har ett krämigt blått lack Kings & Thieves och ett glittrigt silverlack som heter Teen Cage Riot.

Det blåa lacket täckte enkelt med ett lager.

Det silvriga lacket kan vara svårt att få att täcka helt men det är inte heller meningen. Lacket är nämligen tänkt att vara ett effektlack som man målar ovanpå andra lack. Lacket är dock vansinnigt snyggt utan någonting under också! Prova ett lager utan underlag och se om du gillar det! Det gjorde jag! Jag har dock två lager på bilden nedan.

Jag funderade på att göra en gradient med de här två lacken. De hade passat väldigt bra till det, det visste jag. Jag hoppades dock att en vattenmarmorering skulle bli ännu häftigare och jag testade det istället. På lillfingernageln, ringfingernageln och pekfingernageln målade jag två lager av glitterlacket. Långfingernageln målade jag med det blåa lacket Kings & Thieves. Jag gjorde sedan en vattenmarmorering med det blåa lacket och ett klarlack som jag sedan doppade naglarna i. Eftersom jag använde ett klarlack som jag varvat med Kings & Thieves så fick glitterlacket lysa från undersidan.