Halloweentutorial - Klassisk vampyr

2016-10-20

Ska du klä ut dig till Halloween? Kanske är du sugen på lite inspiration? Här nedan visar Linn hur du gör en enkel, klassisk vampyrlook.

Är detta något du skulle vilja testa? Vi har samlat de nödvändiga produkterna så att du kan köpa dem som ett kit (förutom bas, vampyrtänder och fejkblod), The Classic Vampire Look Kit.


En klassisk vampyr-look är både enkel att göra och går alltid hem på Halloween-festen! Det finns ju givetvis mängder med versioner, tillexempel den glittriga Edward-looken från Twilight, den eleganta Elena-looken från Vampire Diaries eller Sci-fi-versionen från Blade II. Här har jag dock valt att göra en klassisk, simpel vampyr dock med metalliska läppar för en liten twist.

Vampyrbas

Till en klassisk vampyrlook hör en riktigt ljus bas till. Jag har använt Lancôme Teint Idole Ultra 24h Foundation, en foundation som verkligen sitter där den ska, länge, i nyansen 005 Beige Ivoire, dock är detta en nyans jag använder i normala fall också... för jag är.. väldigt blek helt enkelt. Till detta använde jag By Terry Hyaluronic Hydra-Powder som är ett transparent puder och som håller mejken på plats.

Vampyrcontouring

Jag använde en version av Real Techniques Setting Brush och applicerade nyansen Matt Abdul från the Balm Meet Matt(e) Nude. Size Matt(e)rs Palette som contouring-nyans, den applicerade jag lätt vid tinningarna samt under kindbenen och en bit ned för att skapa en mer "ihåglig" känsla. Ett tips är att göra ''the duckface'' för att lättare kunna följa dina naturliga kindben.

Vampyrögon

I min värld så har vampyrer kolsvarta, ganska tunna ögonbryn (jag vet inte riktigt varför) och jag målade därför dit dem med en svart eyeliner. Då jag typ inte har några ögonbryn i normala fall kan jag forma dem precis som jag vill, har du dock turen att ha fått fylliga, fina ögonbryn så kan man antingen dölja dem eller bara fylla i dem enligt eget önskemål. Jag använde Milani Eye Tech Extreme ll.

Till ögonen använde jag samma borste som vid contouring och samma palett med nyansen Matt Singh och Matt Abdul. Jag applicerade nyanserna omlott runt ögat för att skapa en ''död'' look. För lite extra effekt kan man ta en röd nyans (om du har en röd ögonskugga eller en rödare rouge t.ex) och applicera längs med nedre fransraden samt lite på ögonlocket ytterligare en lite mer "jag-har-inte-sovit-på-flera-år" känsla.

Vampyrläppar

Jag applicerade sedan läppstiftet, en metallisk och djup nyans, 08 Cassiopeia från Cailyn Star Wave Mattalic Tint. Eftersom det är ett pigmentrikt flytande läppstift rekommenderar jag att applicera med en läpp-pensel för precision och ta din tid om du inte är van vid denna typ av läppstift. Ska tilläggas att detta läppstift verkligen sitter! Var beredd på att använda en oljebaserad makeupremover när du ska ta bort det.

Vampyrfinish

Poppa i ett par vampyrtänder, låt lite fejkat blod droppa ned från underläppen ned på hakan, släng på dig din "vampyrigaste" outfit och du är good to go!