The Jester Look - Tutorial

2016-10-20

Halloween närmar sig, är du lika pepp som vi? Här nedan har Linn skapat en gycklare-look som är perfekt att experimentera med.

Är du sugen på att skapa en sån här look inför Halloween-festen? Då kan du nu köpa ett kit som innehåller det mesta du behöver för att skapa denna look (förutom bas och ögonbryn), The Jester Look Kit.


En gycklare, en pajas, var en spelman, en underhållningsartist under medeltiden och nutida gycklare kan man t.ex se på mer seriösa cirkusar där de utför exempelvis eldkonst eller magi. Den mer medeltida gycklaren har blivit en populär Halloween-look de senaste åren och vad jag gillar med den mest är att man kan experimentera massor med färger, att man kan göra looken både elegant eller läskig. Ja, helt enket är det bara fantasin som sätter gränser.

Basen

Jag använde Lancôme Teint Idole Ultra 24h Foundation i nyans 005 samt By Terry Hyaluronic Hydra-Powder för bas. Jag applicerade sedan Milani Baked Blush i nyansen Dolce Pink lite lätt på kinderna.

Ögon

Jag började sedan med att fylla i mina bryn och skapa en överdriven ''sotning'' med paletten Max Factor Masterpiece Nude Palette Eye Shadow i nyansen Golden Nudes med fokus på bruna och gyllene nyanser. Sedan använde jag en tunn pensel och en brun ögonskugga för att markera ut mina mönster.

För mascara använde jag Max Factor False Lash Effect Mascara. Om du vill ha en mer effektfull look så kan du alltid slänga på ett bar lösögonfransar!

Mönster & läppar

Jag började sedan fylla i mina mönster förutom prickar och hjärtan med en svart eyeliner, Milani Eye Tech Extreme ll. Ta din tid om du inte är van och börja gärna med lite mindre och fyll i allteftersom. Jag valde även att applicera en metallisk nyans, Speed of Light från NYX Cosmic Metals Lip Cream på en liten del av läpparna.

Hals & detaljer

Till halsen använde jag faktiskt vattenbaserad ansiktsfärg i nyanserna lila och röd, jag applicerade dem med en platt foundationpensel. Jag använde samma nyanser till prickar och hjärtan och applicerade med en tunn eyeliner-pensel.

Om du inte har vattenbaserad ansiktsfärg kan du använda pigmentrika läppstift eller krämiga ögonpennor till detta, i det kit som nämns ovan finns en röd nyans, Amore, från Milani Amore Matte Lip Crème samt en lila nyans, Run The World, från NYX Liquid Suede Cream Lipstick som passar perfekt för detta.