Tropiska Ombrénaglar

2016-02-23

Ombrénaglar eller gradientnaglar som de också kallas i nagelkonstvärlden är den nagelkonstteknik som fick igång min skaparlust i början då jag var ny i nagelkonstvärlden. Tekniken är enkel att lära sig och det har skapats en otrolig mängd olika kombinationer av den här typen av nagelkonst. I början fanns en viss skillnad mellan ombrénaglar och gradientnaglar. Gradienter gick från en färg till en annan (det kunde vara rött till blått eller vilka andra kombinationer som helst) medan ombrénaglar skulle vara olika nyanser av samma färg (exempelvis ljusblått till mörkblått). Man kunde också skapa ombrénaglar genom att använda lack av olika nyanser av samma färg på naglarna, exempelvis ljusblått på lillfingernageln, en något mörkare blå nyans av blått på ringfingernageln osv. Skillnaden mellan ombrénaglar och gradientnaglar har idag suddats ut då gradienter och ombrénaglar oftast betraktas vara synonymer.

När man gör ombrénaglar kan man välja mellan att hålla sig till samma finish eller blanda olika finishar. En klassisk sådan blandning är då man använder glitter för att skapa en glittergradient.

Dagens naglar är gjorda med tre lack i tropiska färger: ett lila (pixi - Very Violet), ett rosa (pixi - Summer Pink) och ett gult (OPI - My twin Mimmy).