Trötthetsrynkor, ytliga rynkor och åldrande - Här är serumet för dig!

2016-08-02

Filorga grundades 1978 av Michel Tordjman, fransk doktor i estetik och entusiastisk cellulär biolog (fin omskrivning för plastikkirurg med inrikting på åldrandet i huden typ). Hur som helst, Filorga specialiserar sig på kampen mot åldrandet i huden och har helt outstanding produkter enligt mig. Effektiva produkter med sköna konsistenser och fräscha dofter. Väldigt fina förpackningar också, (fina men lite väl klumpiga om jag ska gnälla lite.)

Nyligen lanserades ett nytt serum Filorga Time Zero Serum som jag har testat nu i några veckor. Time Zero Serum jobbar mot åldrandet i din hud i fyra olika faser:

  • De djupa åldersrynkorna bekämpas av en trio hyaluronsyrebaserade ingredienser som synligt fyller ut rynkorna.
  • Trötthetsrynkor mjukas upp och jämnas ut av peptiden matrikines (en liten molekyl som spelar viktig roll i sårläkningsprocess och bindvävsombildning).
  • Mimiska rynkor en tripeptid-hexapeptid duo ger botoxliknande effekt som hjälper ansiktet att slappna av.
  • Ytliga rynkor(torrhetsrynkor) glukonolakton (en pha-syra) kombinerad med en aktiv exfolierande ingrediens hjälper till att ta bort döda hudceller och ger en "ny" fin, klar hudyta.

Två formulas, en anti-rynk och en för lyft ligger som en härlig snurra i förpackningen och blandas ihop när du pumpar ut produkten i handen. 1-2 pump varje morgon och kväll, under din vanliga dag/nattkräm eller så kan du också använda den för sig själv om det känns tillräckligt. Glöm inte solskydd över bara, alltid viktig men extra viktigt när du använder aktiva produkter!

Jag gillar Time Zero Serum skarpt, superskönt på huden och den känns återfuktad och härlig på en gång. Att serumet har en exfolierande effekt är väldigt uppenbart för jag började fjälla lite på näsan ganska omgående. Eftersom jag är ganska torr i hyn använder jag alltid kräm över, men jag känner att ju längre jag använder serumet desto mindre kräm behöver jag över. Huden känns skönt återfuktad och generellt fräschare, klarare och lite mer uppstramad.  Jag skulle rekommendera Time Zero för alla hudtyper, men för dig som har lite mer mogen hy. Om du har väldigt känslig hy ska du kanske börja med att prova serumet varannan kväll och sedan trappa upp.Svårt att sätta en åldersgräns men det är inte mycket mening om du inte har några rynkor överhuvudtaget om vi säger så.

Filorga Time Zero Serum, 675 kr