Tutorial: Gör din egen Rainbow Highlighter!

2016-09-03

Linn visar hur du skapar din egna Rainbow Highlighter!


Har du hört talas om en av de senaste trenderna, Rainbow Highlighter? En fantastisk highlighter i regnbågens färger som får mig att tänka på enhörningar. Originalet är konstant slutsålt och sist jag kollade så var väntetiden på en ca. 9-10 månader. Orkar man inte vänta på detta så har jag lite tips för hur du skapar en själv!

Jag har använt:

Steg 1:
Börja med att välja ut vilka nyanser du vill ha i din highlighter. Du kan välja att skrapa ur från en kompakt ögonskugga och blanda med en highlighter, eller göra som jag: gå den enkla vägen och välja NYX Chrome Eyeshadow som redan är löst puder och redan skimrande. Ställ upp dina muffinsformar och häll ut dina nyanser separat i varsin muffinsform som visat på bilden nedan.

Steg 2-3:
Vid behov: Blanda i en ljusare puder-highlighter i din nyans för att ljusa upp. Jag fann det bäst att blanda ihop färgerna torra med en tops. Till detta använde jag den lite gulare nyansen i Pixi Book of Beauty Glow Getters Palette. För att skrapa loss en kompakt puderskugga använde jag toppen av en tandpetare.

Steg 4:
För att få lite mer glow i det hela tog jag en liten klick av E.l.f Cosmetics Shimmering Whip i nyansen Spotlight. Börja inte blanda runt detta förrän du haft i propanol.

Steg 5:
Jag droppade sedan i några droppar av propanol och blandade noggrant runt allt med en tops. Börja smått och häll försiktigt i mer efter behov, konsistensen ska vara krämig. Propanolen (propylalkohol) är flytande som vatten och det kan därför komma ganska mycket på samma gång, var därför försiktig när du häller ut det.

Steg 6:
Lägg i din nyblandade kräm i ditt kompakta dosa. Jag köpte Jane Iredales Refillable Compact, du kan även använda en gammalt puderdosa som du t.ex bara har lite puder kvar i eller som du inte använder, skrapa då ur resterande produkt och rengör dosan med lite papper och propanol.

Jag kan rekommendera att använda en mindre dosa om du planerar att använda alla nyanser på en och samma gång, dosan jag använde blev lite för stor för det. Om du vill vara lite mer precis, använd en tandpetare för att föra krämen så som du önskar.

Steg 7:
Upprepa ovan tills du har fyllt hela dosan enligt önskemål.

Steg 8 - slutsteget:
Här kommer hushållspappret in. Det är viktigt att få ut så mycket propanol som möjligt ur din nygjorda rainbow highlighter. Vik därför ihop lite hushållspapper och pressa försiktigt ned färgerna. Upprepa detta steg några gånger så att du får upp så mycket propanol som möjligt. Låt sedan din highlighter torka ordentligt. Jag lät min torka i 2 dagar, den kändes dock torr redan dagen efter men jag ville ändå för säkerhetsskull låta den torka en dag extra.

Voilá! Du har nu din egen rainbow highlighter. Här nedan ser du den fullkomligt torkade produkten och swatch.