Välj rätt hudvård för din ålder

2016-10-04

I takt med att du blir äldre (och klokare) åldras också huden – och behöver olika typ av hudvård. Clarins har tagit fasta på detta när de utvecklade fyra olika hudvårdsserier som är anpassade för olika skeden i livet. Det finns minst en hudvårdsserie för alla, och det är fritt fram att skräddarsy din hudvårdsrutin med krämer ur olika serier – allt för att få bästa resultat för just dig!

Vilken Clarins-hudvård passar dig?

Ålder: Cirka 20 och äldre
Serie: My Clarins
Vad: En hudvårdsserie för dig mellan 18-30 år med naturliga ingredienser. Serien innehåller nio produkter som fokuserar på att återfukta, balansera eller förbättra din hy, beroende på hudtyp. Varför: Fyll på med energi och fukt som ger en fräsch och klar hy full av lyster. En bra rengöring och dagkräm tar dig långt i 20-årsåldern.
Produkter: My Clarins Re-Move Purifying Cleansing Gel, My Clarins Re-Boost Comforting Hydrating Cream

Ålder: Cirka 25-30 och äldre
Serie: Multi-Active
Vad: Anti-föroreningar, lugnande och arbetar mot fina linjer
Varför: Nu är det dags att börja agera mot de första ålderstecknen och ge huden ett extra skydd och stöd i den fullspäckade vardagen. Antioxidanter och solskyddsfaktor skyddar och stärker huden mot stress, föroreningar storstadsluft och starka solstrålar. Investera i en nattkräm som främjar cellförnyelse och återhämtning när du sover som djupast.
Produkter: Clarins Multi-Active Jour SPF 20 for All Skin Types, Clarins Multi-Active Nuit Comfort for Normal/Combined Skin Night Cream

Ålder: Cirka 40 och äldre
Serie: Extra Firming
Vad: Lyft och strama upp huden med hjälp av kollagen och cellstärkande hyaluronsyra och havresocker.
Varför: I takt med åldern stiger stiger ofta antalet fina linjer och rynkor. Huden kring ögon, hals och dekolletage är framförallt utsatta. Addera ett aktivt serum, gärna ett serum eller en kräm specifikt utvecklad för det utsatta området kring ögonen.
Produkter: Clarins Extra-Firming Day Cream, All Skin Types, Clarins Extra-Firming Eye Lift Perfecting Serum, Clarins Extra-Firming Mask

Ålder: Cirka 50 och äldre
Serie: Super Restorative
Vad: Kraftfulla växtextrakt verkar för att reducera synligheten av pigmentfläckar och hjälper till att ge huden sin ungdomliga fyllighet och spänst tillbaka.
Varför: Samtidigt som huden behöver effektiv antiage-hudvård hör hormonella förändringar åldern till, som också påverkar hudens kvalitet. Lösningen heter Super Restorative från Clarins, som verkar både antiage och balanserar hudens förändingar på grund av hormoner.
Produkter: Clarins Super Restorative Remodelling Serum, Clarins Super Restorative Night, for All Skin Types

Tänk på att det inte alltid är din ålder som avgör vilken hudvårdsserie du bör använda för bästa resultat. Men det är en enkel och generell riktlinje. Titta och känn på din hud – vad behöver den just nu? Mycket fukt? Lyster? Uppstramning? Utgå efter hudens tillstånd, snarare än ålder. Glöm inte bort att en bra hudvårdsrutin är att rengöra huden morgon och kväll samt smörja in den med dag- och nattkräm varje dag.

Vilket Clarins-serum passar dig?

Bästa effekt och resultat av din hudvård stavas serum. Addera ett ansiktsserum som du applicerar innan din dag- och nattkräm. Läs här för att bli guidad till vilket serum från Clarins som passar dig.