11 frågor - Clarins svarar!

2017-03-27

Våren är (typ) här nu och vi hoppas att den är här för att stanna. I samband med att vårvärmen kryper på kör de flesta en vårstädning av hemmet, men det är inte bara hemmet som behöver städas utan även huden. Våren är idealisk för att byta hudvårdsrutin och kanske är det dags att testa Clarins? I samarbete med Clarins så har vi sammanställt de 11 vanligaste frågor som ställs om Clarins och Clarins har gett sina bästa svar, för att du enkelt ska kunna veta vad som passar just dig.


Min hud känns torr, vad ska jag göra?

En återfuktande rengöring är det du bör införskaffa dig till att börja med, t.ex Extra-Comfort Anti-Pullution Cleansing Cream tillsammans med Extra-Comfort Toning Lotion. Använd dessa 2 gånger per dag. 1-2 gånger i veckan är det också bra att peela huden, då använder du dig av Gentle Peeling Smooth Away Cream.

Våra essentiella oljor (Santal/Blue Orchid) hjälper till att neutralisera och stabilisera huden. Hydra-Essentiel Fluid SPF 15 samt Hydra-Essentiel Creme Very Dry Skin ger din hud den fukt den behöver, det är som ett bad för huden.

Min hud har tappat lystern och jag har börjat märka av linjer, jag är i 30-års åldern, vad ska jag göra?

Det är vid 25 års ålder som man kan börja märka tecken på åldrande, och då är vår serie Multi-Active (som nu fått ett ansiktslyft med nytt fräscht utseende) perfekt då den dels hjälper till att ge huden den näring den behöver men också hjälper till att stärka upp och ge tillbaka den lyster man börjat tappa.

Huden arbetar som mest på natten, och om man lever ett aktivt liv på dagen eller sover dåligt är det bra att hjälpa huden på traven när man ska sova. För att boosta huden när du sover använder du nattkrämen i Multi-Active-serien. Multi-Active Instant Eye Reviver hjälper till att reducera synbarheten av linjer på kort sikt samtidigt som den hjälper till att jobba på problemet långsiktigt genom att stärka huden, förebygger nya linjer samt jobbar på påsar och mörka ringar.

Min hud känns inte som den brukar, den har tappat lyster och blivit slappare. Jag är 53 år. Vad ska jag göra?

Då ska du testa serien Super Restorative som fungerar nästan som en airbag som finns där för dig när din hud börjar förändras. Produkterna i denna serie hjälper till att trigga igång elastin- samt kollagenproduktion vilket skapar en härligt naturlig lyster. De jobbar även på rynkor och fasthet.

Om jag ska välja ett serum som passar i alla lägen, vilket ska jag ta?

Vi har naturligtvis ett serum för varje problem och varje hudtyp men om man ska se till det bredaste serumet är det Double Serum. Ett serum som är komplett, tar hand om alla hudens behov och stimulerar de 5 vitala funktionerna: fukt, näring, skydd, syre och cellförnyelse. 5 olika serum i 1. Det hjälper till att reducera synbarheten av fina linjer och rynkor, boostar fasthet och elasticitet, minimerar synbarheten av porer samt jämnar ut huden i både struktur och hudton. Detta serum ger även en härlig lyster och fräschör till huden.

Jag är nöjd med mina produkter men jag skulle vilja ha mer effekt, hur gör jag?

Behöver huden en vårstädning så är våra boosters idealiska. Du har Detox Booster, Energy Booster och Repair Booster som du droppar i din vanliga dag-/nattkräm eller ansiktsmask (3-5 droppar) - som att ta en huvudvärkstablett vid behov, eller en proteinbar vid träning.

Jag ser trött ut runt ögonen på morgonen och jag vill att min rutin ska gå snabbt. Tips?

Super Restorative Total Eye Concentrate är idealisk i sådana lägen. Den hjälper till att reducera synbarheten av linjer, puffighet och mörka ringar och ger en känsla av ett omedelbart "lyft". En pytteliten mängd, stort som ett riskorn, av Instant Smooth Perfecting Touch som du värmer mellan fingrarna och applicerar under ögat ger en omedelbart slät och jämn yta.

För att "trolla bort" mörka skuggor, ljusa upp och ge fräschör så kan du ta en liten mängd Instant Light Brush-On Perfector och klappa in i huden. Avsluta med Instant Light Eye Perfecting Base på ögonlocket för att jämna ut och "öppna upp" ögat. Det fixerar också din ögonskugga så den sitter hela dagen.

Min dotter behöver bra hudvård, hon är tonåring. Vad ska hon använda?

Daily Energizer är en serie inriktad på en yngre hud och innehåller produkter som är som vitamin-cocktails. De återfuktar, ger energi, håller huden matt under dagen samt förebygger pigmentförändringar. Daily Energizer Wake-Up Booster är som en energidryck för huden och är fantastisk för alla som vill ge huden en extra kick.

Min foundation försvinner efter halva dagen och jag blir blank, varför?

Det kan vara så att du är yttorr vilket gör att huden producerar fett istället för fukt för att skydda sig vilket i sin tur ger en glansig yta, eller så har du en fet hudtyp som producerar mycket sebum. A och O för att handskas med detta är en bra hudvårdsrutin, en bra grund i din hudvård gör att mejken sitter på sin plats.

Börja med att rengöra med Gentle Foaming Cleanser eller Cleansing Milk with Gentian. 1-2 gånger i veckan använder du en peeling, t.ex Gentle Refiner.

Fortsätt sedan med återfuktning och vård. Använd då en essentiell olja, som Blue Orchid (om huden är fuktfattig) eller Lotus om det är kombinerad/fet hud då de hjälper till att stabilisera huden. Ett lätt serum som släcker hudens törst är att föredra, t.ex Hydra-Essentiel Intensive Bi-Phase Serum samt en kräm som är relativt lätt så inte huden blir för glansig, t.ex Clarins Multi-Active Jour Cream-Gel.

Det är också bra att grunda med en bra primer ( Instant Smooth Perfecting Touch) som hjälper till att jämna ut huden och fixerar mejken.

På tal om makeup, spana in Tala's tips när hon använder produkter från Clarins vårkollektion Contouring Perfection!

Vilken läpp-produkt ska jag använda om jag vill återfukta torra läppar men också få en fin färg?

Perfekta produkten är Clarins Instant Light Lip Comfort Oil som både ger fukt och fin nyans på samma gång. Du kan också grunda med Instant Light Lip Perfecting Base innan ditt läppstift, denna produkt hjälper till att släta ut och fylla ut linjer samt förebygga att läppstiftet flyter ut. Använd sedan din favoritnyans från Joli Rouge Brilliant som ger fukt och näring på samma gång samt en mycket fin färg.

Jag vill ha en solkysst hy, men inte gå all-in med brun-utan-sol. Har ni några tips?

Då har vi perfekta produkten för dig! Radiance-Plus Golden Glow Booster är perfekt för dig som vill kunna skräddarsy din bränna, utan att behöva solens skadliga strålar. Dessa droppar blandar du ut med din vanliga hudvårdsprodukt, vilket ger ett mycket naturligt och fint resultat. Du anpassar det helt efter behov, ju fler droppar desto djupare resultat.

Jag vill satsa på Beach 2017 men blir inte av med mina celluliter trots träning. Tips?

Celluliter är något som Clarins intensivt arbetat med sedan drygt 60 år tillbaka. Body Fit Expert Minceur Anti-Capitons är en ny produkt från Clarins som arbetar orsaken till celluliter och hjälper till att dränera, reducera produktionen av fibrer som kan binda fettceller samt kan öka fettförbränningen. Denna produkt tillsammans med träning och sunt leverne kan göra att du får ett riktigt bra resultat. Observera dock att det är en kosmetisk produkt och ersätter inte träning eller hälsosam kost. Resultat kan variera från person till person.