11 nya märken att börja nya året med!

2017-12-28

Vi på eleven får in nya produkter och varumärken hela tiden, och under hösten och vintern 2017 lanserade vi en hel del! Vi tänkte tipsa om 11 st varumärken som är perfekta att börja det nya året med.

NIOD

NIOD är ett litet kanadensiskt hudvårdsmärke som har ett kundlöfte att alltid erbjuda det senaste utefter forskning, vetenskap och funktionalitet. NIOD vill inte erbjuda mängder av produkter, utan erbjuder en sparsam men komplett serie där alla produkter har målinriktade, avancerade funktioner.

NIOD har inte heller satsat på utseendet, utan endast på innehåll. Deras förpackningar är stilrena, men det är innehållet du ska bry dig om. De går att använda till alla hudtyper och går dessutom att kombinera med nästan all annan hudvård - så du kan skräddarsy din hudvårdsrutin efter just dina behov!

Tips: NIOD Photography Fluid, Opacity 12%, som har en serumliknande formula och ger huden fantastisk lyster.

Bamford

Bamford står för lyx, lugn, renhet och tidlöshet. Bamford är inte ett varumärke, det är en livsstil. Detta härliga hud- och spamärke har funnits på marknaden i lite mer än 11 år nu och har sitt ursprung i England. Alla produkter är producerade med naturen som ursprung och de ekologiska produkterna i sortimentet innehåller över 80% ekologiska ingredienser.

Bamford erbjuder inte bara ansikts- och hudvård utan även en ljuvlig ljus- och doftserie, där doftljusen är gjorda av 100% naturligt vax och kommer i ett vackert handblåst glas.

Tips: Bamford Double Wick Candle Rosemary, Geranium & Cecilian Lemon, ett alldeles ljuvligt doftljus med noter av en krispig blandning av rosmarin, timjan och lavendel tillsammans med en hint av klöver, geraniumblad och siciliansk citronolja.

Benton

Namnet och definitionen av Benton inspirerades av succéfilmen The Curious Case of Benjamin Button (också känd som Benjamin Button reser bakåt i tiden" i Korea), vilken berörde mångas hjärtan. Det må vara en fiktiv film, men nog är det inte en helt ovanlig önskan hos många av oss att kunna vrida tillbaka klockan och förbli unga för alltid, eller hur?

Benton's önskan är att kunna vrida tillbaka klockan hos din hud och hjälpa den att återgå till sitt "gamla jag". Till skillnad från "expressbehandlingar" med ofta omedelbar effekt till följd av potentiellt skadliga ingredienser är deras fokus och förhoppning att förbättra hudvård i stort genom att använda hälsosamma och snälla ingredienser som hjälper din hud att återfå sitt ursprungliga, välmående tillstånd. Man har inte fokuserat på dyra och glamorösa förpackningar, utan istället lagt energi på innehållet av hudvänliga ingredienser, man har även valt att använda sig av naturliga konserveringsämnen, extraherade med ultraljudsmetod från C&B Cosmetic's specialteknologi.

Tips: Benton Snail Bee High Content Skin, binder fukt och lämnar huden mjuk, maximalt återfuktad och med en strålande lyster.

Jurlique

Jurlique grundades redan 1985 av en tysk kemist, Jurgen Klein, och hans fru, Ulrike, som var botaniker. De båda kände att hudvården som fanns på marknaden inte uppfyllde deras kvalitétskrav vilket fick dem att bestämma sig för att utveckla sin egen hudvårdslinje. De sökte världen över och hamnade till sist i Australien, där de fann orörd mark som de behövde för att starta upp en odling. Namnet är en kombination av båda deras förnamn, och idag säljs deras produkter i mer än 19 länder runt om i världen.

Jurlique värnar mycket om renheten i deras hudvård, vilket gör att de kontrollerar varje steg i produktionsprocessen. Resultatet är ekologisk hudvård som verkligen gör skillnad!

Tips: Jurlique Purely Age-Defying Mist, en härlig ansiktsmist som känns uppfriskande och återhämtande. Idealisk att använda varje dag efter rengöring, morgon och kväll.

Hello Hair

Ett litet australienskt märke grundat 2013 som erbjuder noggrant framtagna produkter som passar alla hårtyper, är veganvänliga och cruelty free. Fokusen som de tre grundarna lagt är på ärlighet och bra ingredienser som verkligen tar hand om ditt hår. Alla produkter är fria från parabener, sulfater, silikoner och formaldehyd för att vara så snälla som möjligt mot ditt hår. Dessutom kommer de i smidiga förpackningar, särskilt deras hårinpackningar.

Tips: Hello Hair Hydrating Island Escape Mask, en extra exotisk version av deras Hydrating Mask. Med tropisk doft tar den dina sinnen till fjärran stränder och gör gott. I Hydrating Island Escape Mask har man använt sig utav fördelarna hos bl. a kokosnöt, arganolja och druvkärneolja för att bygga upp- och stärka stressat- och skadad hår.

Cremorlab

Cermorlab erbjuder riktigt innovativ hudvård, baserat på ett berömt patenterat termalvatten som de själva kallar för T.E.N, som står för Thermal water therapy, Eco-energy och Natural nourishment. Detta termalvatten innehåller en ovanligt hög koncentration av mineraler, som i sin tur har en återfuktande och återhämtande verkan på huden. Vattnet kommer ifrån långt under jordskorpan, och hemligheten är att det har en sällsynt sammansättning av mineraler i sin renaste form som är resultatet av en naturlig reningsprocess som pågått under flera miljoner år.

Tips: Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, en kräm för torrisar! Denna ansiktskräm är intensivt återfuktande och smälter verkligen in i din hud när du applicerar den.

Aromatica

Koreas mest kända ekologiska hudvårdsmärke; Aromatica. Internationellt erkänt för sin oerhört höga standard på naturliga och säkra skönhetsprodukter. Grundaren, Jerry Kim, kände att det saknades just naturliga och säkra hud- och hårprodukter på den koreanska skönhetsmarknaden och bestämde sig för att utveckla sitt eget varumärke Aromatica, där ledorden bakom är att under inga omständigheter kompromissa med varken säkerhet eller kvalitét vid framställning av produkterna. Aromaticas produkter är gjorda på de finaste råvarorna och essentiella oljorna och man försöker i så lång utsträckning det går använda sig av ingredienser som är ekologiskt odlade.

Tips: Aromatica Orange Cleansing Sherbet, en oljebaserad rengöring som har en härligt frisk doft av apelsin och en sorbet-liknande textur som verkligen smälter när den kommer i kontakt med huden. Den löser upp makeup, orenheter och smuts på ett kick!

Rebecca Stella Beauty

Ett sminkmärke skapat av TV-profilen och designern Rebecca Stella, ett märke som verkligen andas hennes stil och kreativitet. Detta varumärke innehåller allt du behöver för att skapa en fulländad makeup och flera produkter är multifunktionella. Du hittar allt från paletter och foundation till läppstift och lösögonfransar!

Tips: Rebecca Stella The Squad Palette, en härligt multifunktionell palett som kan användas både för contouring/highlighting, ögonskugga och ögonbryn. Skuggorna är pigmentrika och enkla att blanda!

Berrisom

Ett varumärke som låter dig upptäcka hudälskande egenskaper hos bär och blommor! Detta koreanska varumärke är både avancerat och högteknologiskt och erbjuder produkter där man använt sig av "AO5 Antioxidant Formula", extraherad från 3 olika typer av bär (fläder, björnbär samt tranbär) samt 2 sorters blommor (ringblomma och kamelia). Vad är det som gör dessa ingredienser så bra? De är otroligt rika på antioxidanter som skyddar huden men också bidrar med vårdande egenskaper. Hos oss hittar du flera olika sheet masks från varumärket, allt från bubblande sheet masks till sheet masks formade med djurmotiv!

Tips: Berrisom Soda Bubble Mask, Brighten Fruit, en idealisk mask för dig som vill ha lyster! Denna sheet mask använder kolsyrat vatten som skapar ett rikt skum på huden, och olika fruktextrakt boostar huden med vitaminer, bidrar med exfoliering samt ger en fantastisk glow.

Odorem Mundi

Ett svenskt varumärke, skapat i februari 2016 i vår vackra huvudstad Stockholm. Detta varumärke skapades av två herrar som själva sökte efter ekologiska herrdofter som ett bättre alternativ till syntetiska dofter, men som inte kunde hitta något som var tillräckligt bra enligt dem så de skapade sina egna! Odorem Mundi står för kvalitet och stil och dofterna är starkt förankrade i naturliga, ekologiska ingredienser. Namnet Odorem Mundi är latin och betyder; Doft av världen/Världens doft.

Tips: Odorem Mundi Liberi, vars namn betyder Frihet. Doften är präglad av magnolia och vanilj. Vaniljen bidrar med en varm, sensuell känsla med sina söta inslag. Noterna som utgör Liberi är framförallt magnolia och vanilj med innehåller även lite inslag av kryddig kanel, frisk citrus samt iris. Doften är väldigt inbjudande och sensuell i sin framtoning.

Dapper Dan

Ett riktigt häftigt varumärke för den med skägg! Dapper Dan grundades i Sheffield, Englad år 2011 och skapades ur frustration för att det inte fanns tillräckligt bra produkter för att kunna skapa en fullkomlig styling för gentlemän. Under 10 års tid förfinade de sina recept och hade målet att skapa en unik, kompakt stylingserie. Slutligen lanserades Dapper Dan Matt Paste år 2012 och blev snabbt den mest mångsidiga matta stylingprodukt de upplevt. De fortsatte att utöka sitt sortiment, övertygade om att med en handfull välvalda, noggrant utvecklade produkter finns det inget stylingbehov som inte kan mötas.

Tips: Dapper Dan Premium Beard Oil, en väldoftande och skickligt framtagen skäggolja som mjukar upp samt ger näring till både skägg och hud. Den adderar glans, gör skägget mer hanterbart och har en ljuvlig doft av vanilj och tonkaböna.