3 highlighters som är ett måste

2017-04-19

En trend som med största sannolikhet kommer hålla i sig ett bra tag till är highlighters. Personligen har jag älskat highlighterns magiska kraft sedan jag för sju år sen utbildade mig till makeupartist och insåg vilket lyft det ger för ett ansikte! På den tiden fanns det inte alls ett lika bra utbud av fina highlighters utan man använde sig oftast av olika skimmerpigment och faktiskt av matt highlighter (ja tänka sig att det finns).

Idag tänkte jag visa er tre highlighters jag tycker är superfina och som t o m syns på min bleka hud, med andra ord kommer de bli ännu mer intensiva i ett ansikte med lite mer pigment. Alla dessa tre har olika formula och ligger på under 300 kr!

Först får ni se mitt ansikte utan någon highlighter, detta för att göra det lite enklare att se effekten.

Vi börjar med Pixi Glow-y Powder i färgen London Lustre! Detta är en highlighter i puderformat med en lite gyllene ton, passar för alla hudtoner men är framför allt fin på en varmare hudton.

London Lustre går att anpassa både för ett lätt glow till den hårdare highlightern. Här har jag tagit i lite mer för att verkligen visa hur den ser ut på huden. London Lustre är en highlighter med lite glittrig finish.

Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer i nyansen Shimmering Dusk är en flytande highlighter som doseras med pipett. Eftersom detta är en väldigt dryg produkt räcker 2-3 droppar för att ge ansiktet ett ordentligt lystrigt resultat.

Jag är väldigt förtjust i Shimmering Dusk eftersom den verkligen ger ett sådär superhärligt glow, eller kanske snarare en glans? Varje gång jag bär den får jag otroligt många komplimanger för min hud och den gör sig fantastiskt bra på bild. Appliceras bäst med en fuktad Beauty Blender, eller liknande svamp, på opudrad hud. Det GÅR dock att applicera på pudrad hud, men helt ärligt, då måste du verkligen ha ett vant handlag.

Sist ut: IsaDora Strobing Highlighting Stick är en riktig pärla som jag, handen på hjärtat, brukar sträcka mig efter när jag är bakis och vill fuska bort spåren av kvällen innan. Den är så himla naturlig och fin finish som passar sig för när man bara vill vara fräsch.

Allra bäst används denna på en opudrad hud med lätt bas där de båda arbetas ihop, men det funkar finfint att dra på en pudrad hud också, så länge du inte är allt för entusiastisk.

Eftersom jag är en riktig blekfis inkluderar jag en bild där jag swatchat samtliga färgen på en för mörk bas, på så vis ser ni lättare skillnad på finish och färg.

Från vänster: IsaDora Strobing Highlighting Stick, Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer Shimmering Dusk & Pixi Glow-y Powder i färgen London Lustre.

Har du testat någon av dessa? Vad tyckte du?