5 heta sommartrender

2017-06-18

Sommaren bjuder på flera trender, t.ex så är metallisk makeup, kritvita naglar och matt hy med lyster väldigt hett. Vi tänkte gå igenom de 5 hetaste trenderna för sommaren - hakar du på?

Metallisk makeup - både på ögon & läppar

Som sagt, metallic är det man ska satsa på i sommar - oavsett om det är på läppar, ögonlock eller båda. Om du hakar på trenden så kan 3INA The Metallic Eyeshadow vara något för dig. Det är en puderskugga som är nästan krämig till texturen som erbjuder intensiva pigment med metallisk finish.

Vill du ha metalliska läppar som håller hela kvällen så ska du satsa på Cailyn Star Wave Mattalic Tint! Detta flytande läppstift har intensiva pigment, glider lätt på läpparna, ger metallisk finish och sitter som berget utan att bli torrt.

Nedan har Saga använt Models Own Lip Gunk - Metallic Lip Paint.

Sheet Masks

När det kommer till trendig hudvård så hamnar sheet masks definitivt högst upp på listan. Insta-story nästan exploderar med sheet masks - och det är inte så konstigt, de är ju så praktiska och effektiva!

Vi har tidigare redan nämnt en hel del om sheet masks och tänkte lyfta ytterligare några i detta inlägg. T.ex den uppfräschande Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Strawberry som jämnar ut, ljusar upp, vårdar, ger näring, återfuktar och ger huden lyster. Eller Skin79 All That Rose Mask som är som ett glas vatten för huden fylld med fukt och mjukgörande ingredienser idealisk för torr, uttorkad eller mogen hud.

Naturlig, matt hy som har lyster

Ytterligare en hudvårdstrend är att man vill ha matt hy men samtidigt fräsch lyster, utan att se för sminkad ut. Detta kan låta som en omöjlig kombo men det är faktiskt inte så svårt att åstadkomma!

En bra hudvårdsrutin fylld med fukt är A och O till en välmående hy med lyster, se därför till att rengöra huden ordentligt och använd hudvårdsprodukter anpassade efter just din hudtyp. Är du osäker på vilken hudtyp du har? Du kan kontakta våra kunniga hudterapeuter online eller titta in någon av våra tre butiker för att få råd.

Grunda med en ansitkskräm med fukt, anpassad efter just din hudtyp. Följ sedan upp med en BB-kräm om du känner att du behöver lite lätt täckning och jämna ut hudtonen. Har du redan en jämn, felfri hy (lucky you!) så kan du skippa BB-krämen.

Matta ned områden som lätt blir glansiga (exempelvis T-zonen) med ett nedmattande puder, t.ex Cover FX Matte Setting Powder. Applicera sedan lätt en highlighter, krämig eller puder avgör du själv vilket du föredrar. the Balm Mary-Lou Manizer är en av de mest bästsäljande highlighters på marknaden, med intensiva pigment som ger vacker lyster. Lite räcker dock långt, så se till att applicera en liten mängd med lätt svepande rörelser på områden som ljuset träffar naturligt (nästipp, näsrygg, inre ögonvrån, brynben, högst upp på kinderna och amorbågen).

Intensiva & slarvigt sotade ögon

Denna sommar komma alla kunna lyckas med den sotade looken - du behöver nämligen inte vara så noggrann. Något som blivit väldigt trendigt är att slarvigt applicera en mörkare nyans (behöver inte vara svart, kan vara rödbrun, blått eller ja vad du känner för) på ögonlocket och längs med nedre fransraden. Välj en färg som du tycker passar dig och bara kör!

Korta naglar & grafiska mönster

Det är korta naglar som gäller i sommar, perfekt för oss som har problem med att naglarna ändå bara går av eller skivar sig när de når en viss längd eller hur? :-) Grafiska mönster är också inne, här behöver du ett par olika nyanser nagellack, tejp och ett kreativt sinne. Vill du ha tips så kan du läsa om Inas bästa tips på grafiska naglar här.

Ska du satsa på enfärgat nagellack i sommar så bör du satsa på kritvitt, babyblå, metalliskt eller ljusrosa. Sen går ett par korallfärgade naglar alltid hem också!