5 mascaratips du önskar att du vetat om tidigare

2017-02-01

Alla vill vi ha fina och perfekta fransar! Men hur lyckas man? Här är 5 mascaratips som kommer göra din mascara-vardag betydligt enklare!

Alla vill vi ha fina och perfekta fransar! Men hur lyckas man? Här är 5 mascaratips som kommer göra din mascara-vardag betydligt enklare!


Appliceringen av din mascara är A och O för att få ett perfekt och jämnt resultat – utan klumpar. När du kammar ögonfransarna med mascaraborsten, sicksacka borsten försiktigt i sidled. Då fördelar du mascaran runt hela ögonfransen och du får ett fylligare och jämnare resultat.

Använder du mascara på både över- och underfransar? Ett fiffigt tips är då att alltid börja med att applicera mascara på underfransarna. Detta för att förhindra att dina överfransar ska kladda mascara på ögonlocken (om du målar övre fransraden först) när du tittar uppåt för att applicera mascaran på underfransarna.

Avsluta appliceringen av mascara genom att kamma dina övre ögonfransar med mascaraborsten även på fransarnas ovansida. Det gör att du verkligen når varenda vrå och vinkel av dina ögonfransar, som ger en visuellt längre fransrad.

Brukar du få mascarakladd över hela ögonlocken? Okej, var lätt på handen när du applicerar mascara! Då undviker du att mascaraborsten nuddar huden och kladdar av sig på din fina ögonskugga. Är du försiktig minskas även risken för att du råkar få in mascaraborsten i ögat vilket gör att du blinkar till och får mascara all-over-the-place? Klassikern! Eller varför inte hålla en liten tesked eller en pappersbit på ögonlocket bakom fransarna när du applicerar mascara. Problemet löst.

Börjar din mascara ta slut eller kännas torr? Ja, då är det dags att byta ut den (surprise). Men om det är kris (vi vet hur det kan vara ibland!) kan du ställa mascarahylsan i ett glas med varmt vatten. Värmen kan lösa upp formulan på din mascara en aning så klumparna minskas och du har en eller två sista appliceringar till godo.

Mascaratips:

Clinique Lash Power Mascara
Clarins Wonder Perfect Mascara
Max Factor 2000 Calorie Curl Addict Mascara – nyhet!
Yves Saint Laurent The Shock Volumizing Mascara – nyhet!


Alla mascaror hos eleven hittar du här.