7 sorters solskydd

2017-06-06

Midsommar är bara runt hörnet och denna sommar bjuder förhoppningsvis på många soliga dagar, även om Midsommar kanske är känt för att inte vara så soligt, heh. Det har hittills varit väldigt många soliga dagar, och vi hoppas givetvis på fler, men hur skönt det än är med solen så kan ju solens strålar också vara väldigt skadliga - därför är det viktigt att tänka på solskyddet!

Det finns många olika sorters solskydd med olika texturer och med olika högt skydd; de finns i t.ex mist-, mousse-, kräm-, flytande- och puderform. Med allt från SPF 6 till SPF 50+. Först och främst vill vi gå igenom några vanliga frågor vi får, och sedan tänkte vi tipsa om 7 olika solskydd som både är favoriter hos oss på kontoret och bland våra kära kunder.

Varför ska jag använda solskydd?

Solen må vara skön och det är härligt att få en solkysst hy, men det finns nackdelar med solen också. T.ex är den ofta orsaken till allvarligare hudsjukdomar, samt så skyndar den även på processen av ålderstecken som rynkor och åldersfläckar. Solen är också livsviktig för oss men exponera huden för solen i måttliga mängder, speciellt under förmiddagen fram till runt 15.00, detta är då solen är som starkast. Tänk också på att även om det är molnigt så tränger solen igenom, speciellt i varmare länder. Tänk därför på att alltid använda solskydd och återapplicera, även om det är molnigt, speciellt om du är utomlands.

Vi rekommenderar att använda åtminstone SPF 30 i ansiktet, om du ska ligga och lapa sol - och återapplicera ofta. Ska du bara till jobbet och vara inomhus till sen eftermiddag så kan SPF 15 räcka. Något vi på eleven brukar påminna oss om när soligare dagar kommer är "ju högre solskydd, desto bättre - på både kropp och ansikte".

Blir jag fortfarande brun om jag använder solskydd?

Ja, ja, ja. Det är en myt att du inte kan få en vackert gyllenbrun färg om du använder solskydd. Du blir fortfarande lika fint brun om du använder högt solskydd - enda skillnaden är att du inte blir bränd. Använder du solskydd får du en säkrare och jämnare bränna plus att den håller sig fräsch mycket längre!

Är jag helt skyddad om jag använder solskydd?

Nej, en solskyddsprodukt kan aldrig ge ett 100% skydd för huden. Det är därför viktigt att tänka på att återapplicera ofta och efter varje gång du badat/torkat dig med handduk. Om du har en väldigt ljus hy eller ljus hy med mycket fräknar så har du oftast lättare för att bli bränd, ta därför alltid med ett extra högt solskydd. Ligg inte i solen i timmar i sträck, varva lite med att spendera lite tid i skuggan också. Glöm inte hårbotten också, använd en fräsch solhatt!

Biotherm Waterlover Sun Milk SPF 30

Detta solskydd funkar för både ansikte och kropp, samt för både vuxna och barn. Här har Biotherm valt ut speciella ingredienser som är framtagna med större visad respekt för havet. Den är berikad med Life Plankton™ och har en ljuvligt återfuktande formula. Den mjölkiga texturen smälter snabbt in i huden utan att lämna en vit hinna.

Filorga UV Bronze Body SPF 50+

Ett helt fantastiskt solskyddsspray som dels skyddar huden ordentligt med SPF 50+ men också främjar en djupare färg. Detta solskyddsspray har också anti-age-egenskaper, är vattenresistent och har en riktigt härlig doft. Du slipper kladd då den sprayas lätt över huden och absorberas snabbt.

Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face, SPF 15

Idealisk att använda om du bara ska till jobbet och spendera mestadels av tiden inomhus. Denna lätta kräm ger en silkeslen, mjuk känsla och skyddar huden lätt med SPF 15.

Pixi Sun Mist

En stor favorit! Denna ljuvliga mist sprayas enkelt på ansiktet och absorberas snabbt, och skyddar huden med SPF 30. Den känns varken kladdig eller tjock på huden och har flera hudvårdande egenskaper; kamomillextrakt hjälper till att reducera hudirritation, bambuextrakt främjar kollagenproduktionen och Aloe Vera har en lugnande effekt.

Clarins UV Plus HP Day Screen Multi-Protection SPF 50

En stor favorit här på kontoret. Denna lätta kräm har SPF 50 och känns lika lätt som en dagkräm. Den ultra-lätta texturen smälter snabbt in i huden och ger en mjuk och len känsla med matt finish. Superhärlig!

Clinique Targeted Protection Stick SPF 35

För dig som föredrar ett stick för en enkel och precis applicering. Detta solskyddsstick har SPF 35 och hjälper till att skydda huden samtidigt som den ger en vårdande känsla. Den är dessutom fri från olja!

NUXE Sun Tanning Oil Face & Body SPF 30

För dig som föredrar en olja så passar denna från NUXE perfekt. Den har en helt ljuvlig doft, absorberas snabbt och kladdar inte. Huden känns mjuk och glänsande och är skyddad med SPF 30.

Glöm inte läpparna!

För att skydda dina läppar rekommenderar vi att använda COOLA Sunscreen Liplux Sport Original Formula SPF 30, som ger ett högt skydd samtidigt som läpparna får vård och näring - dessutom är den doftfri.