7 sorters sommarfrisyrer

2017-06-07

Sommaren är äntligen här och något som ofta dyker upp i tankarna är; hur får jag till den bästa sommarfrillan? Vi har samlat 7 olika tips (eftersom det snart är Midsommar) på frisyrer som passar perfekt under de varmare månaderna.

Volymfyllda lockar med hatt

Om du har lite längre än axellångt hår så passar denna frisyr perfekt. Denna frisyr passar till alla olika sommartillfällen, oavsett om du ska ta en kaffe med vänner, dra på middag eller ha grillfest. Addera mycket volym till dina lockar och släng på en snygg sommarhatt så är du good-to-go!

SÅ GÖR DU:
Förbered ditt hår med värmeskydd (alltid viktigt när du använder värmeverktyg!) och skapa volym med hjälp av Redken Volume Rootful 06 Root Lifting Spray.

Börja sedan att locka håret genom att göra tighta skruvlockar längst ned och gör lockarna lösare och större ju högre upp mot hårbotten du kommer. Detta gör du bäst med t.ex Cera SpinWand, som är en självroterande konformad locktång som roterar både med- och motsols för att göra det enkelt för dig att skapa fantastiska lockar.

Låt lockarna svalna dra igenom med fingrarna lite lätt i översta delen av håret, där lockarna är lösare och större. Avsluta med ett hårspray, t.ex Redken Hairsprays Forceful 23 Super Strength Finishing Spray.

Rufsig "beach-look"

Det är ju bara så snyggt med den där "just-kommit-från-stranden"-looken, när det lockiga håret kommit i kontakt med saltvatten och får den där busiga, lite knastriga looken. Följ stegen nedan så kommer du lyckas med det också, utan att behöva vara i närheten av havet!

SÅ GÖR DU:
Om du redan har lockigt hår: Spraya lagom med produkt av Davines Sea Salt Spray i fuktigt eller torrt hår. Krama in produkten i håret och när det torkat, "borsta igenom" med fingrarna.

Om du inte har lockigt hår: Börja med att preppa håret med värmeskydd och sedan göra små, tighta lockar med hjälp av BaByliss PRO Ceramic Tourmaline Curling Iron. Krama lockarna lätt under tiden de svalnar.

När håret svalnat, spraya Davines Sea Salt Spray i lagom mängd och krama lockarna. När det torkat för du fingrarna igenom håret för en lätt borstning.

Casual fläta med lockar

Att skapa en fläta som går ihop bak på huvudet tillsammans med lätt vågigt hår är superfint tycker vi. Addera gärna en blomma om det är en frisyr du kör med på Midsommar för en extra fin touch!

SÅ GÖR DU:
Preppa håret med värmeskydd och dela upp håret i sektioner. Hur många sektioner beror på hur mycket hår du har. Använd sedan ghd Curve Classic Wave Wand för att skapa lockarna.

Börja sedan att gör en halv-inbakad fläta på vardera sida av huvudet och när de når varandra i mitten bak på huvudet fäster du dem med en tunn tofs, t.ex Blax Snag-Free Hair Elastics.

En färggklick i kort hår

Nu för tiden finns det ju mängder av olika så kallade färgbomber, vissa håller i sig i bara ett par dagar och vissa lite längre - idealiskt för dig med ljust hår som vill experimentera med färger. Något som är supersnyggt är att slänga i en färgklick i kort hår.

SÅ GÖR DU:
Se till att ditt hår är rengjort och torrt. Börja med att applicera Colorista Washout #LilacHair ca en cm från hårbotten ut mot halva längden av håret. Gör en ombre genom att applicera Colorista Washout #BlueHair en liten bit in i den violetta nyansen och ut mot topparna. Låt verka i 15-20 minuter och skölj sedan noggrant. Glöm inte att använda skyddshandskar vid applicering och när du sköljer ur!

Hur lång tid du låter färgen verka är beroende på hur intensivt resultat du vill ha, ju längre du låter färgen verka desto intensivare blir resultatet - överskrid dock inte 20 minuter. Just färgerna Washout är en intensivtoning som håller i 4-10 tvättar. Tänk på att resultatet kan variera beroende på ditt hårs ton och kvalitét.

Enkel hårknut med fläta

En hårknut passar oavsett om du ska på en elegant middag, till jobbet eller på grillfest. Här tipsar vi om en kårknut med en liten twist, nämligen en fläta - ska du ha denna frisyr för festligheter i sommar rekommenderar vi att fästa en liten blomma eller liknande för en extra touch.

SÅ GÖR DU:
Borsta igenom håret och sätt upp det i en hög tofs. Dela upp håret två sektioner och skapa hårknuten med sektion nummer ett. Snurra runt håret eller använd en hårmunk för att skapa själva knuten, fäst med en hårnål, t.ex Bravehead Professional Hair Pins.

Ta sektion nummer två och skapa en lite lösare fläta, snurra runt den runt hårknuten och fäst även den med en hårnål. Avsluta med att spraya lätt med ett hårspray för att frisyren ska hålla hela dagen/kvällen!

Små, twistade lockar

Det finns olika sätt att skapa små, twistade lockar, t.ex kan du t.o.m använda sugrör! Det sätt vi kommer gå igenom lämpar sig perfekt om du har afrohår och du kommer inte behöva några värmeverktyg alls.

SÅ GÖR DU:
Tänk på att du behöver lite tid för denna look, gör den gärna kvällen innan du tänkt att ha den då du kommer behöva sova med twistat hår. Hursomhelst, börja med att rengöra ditt hår och låt det lufttorka. Borsta igenom ordentligt och dela upp håret i sektioner - hur många sektioner beror på hur mycket/hur lång hår du har, tänk bara på att sektionerna ska vara lätta att hantera.

Applicera Balmain Curl Designer jämt över din sektion, och följ upp med en hårolja, t.ex Bumble and bumble Hairdresser's Invisible Oil. Börja twista! Ta en önskad mängd hår från din sektion, fläta ca. en halv cm (eller önskad längd) och dela upp din mängd i två sektioner. Twista dem om varandra ända ned till topparna, dra lite lätt samtidigt som du twistar men dra inte åt för hårt.

Upprepa detta steg i resten av håret. Det kommer kanske ta lite tid, beroende på hur små lockar du vill ha och hur mycket hår du har men ta din tid. Om du märker att de börjar gå upp lite, använd lite extra olja eller fäst med Blax Snag-Free Hair Elastics. Gå och lägg dig!

På morgonen när du vaknar kan du börja separera håret. Separera slinga för slinga, försiktigt, ta din tid. Voilá, du har nu en snyggt twistad frisyr! Om du tycker att vissa slingor fortfarande är lite för tighta, separera bara mer genom att använda fingrarna. Borsta inte igenom.

Avslappnade lockar

Till dig som inte vill spendera så mycket tid på frisyren så passar avslappnade lockar perfekt. En idealisk frisyr för alla sommarens tillfällen!

SÅ GÖR DU:
ghd Curve Classic Curl Tong är perfekt för att skapa olika typer av lockar. Börja med att preppa håret med värmeskydd och locka sedan håret. Du behöver inte vara så noga och inte heller locka varje slinga hår, se bara till att locka både med- och motsols för en mer naturlig effekt.

Spraya lätt med ett hårspray för att frisyren ska hålla och "borsta" lätt igenom med fingrarna. Använd inte en hårborste, då finns risken att du borstar ur lockarna för mycket och det kommer bara se lite "vågigt" ut.