Bästa fuktkrämerna för män

2017-06-18

Att skönhetsbranschen mest riktar sig mot kvinnor är kanske ingen nyhet men utbudet av produkter för män ökar dag för dag. Hos oss på eleven har vi en särskilt bra avdelning för män med allt från avancerade skäggoljor till smink och parfym. Mäns hud är synnerligen utsatt, rakning, sport och föroreningar påverkar huden negativt och nyckeln till lösningen är rengöring och återfuktning. Att satsa på en återfuktande kräm är extra viktigt under sommarhalvåret då sol och bad utsätter huden för onödiga påfrestningar.

Oavsett om du har oljig, torr eller blandhy så har vi dem! Här har vi valt ut några av våra bästa fuktgivare för män.

Blandhy

Mario Badescu - Seaweed Night Cream är en lätt nattkräm för den med blandhy. Den oljefria krämen är rik på alger, kollagen och hyaluronsyra. Ingredienserna gör din hy återfuktad och mjuk utan att täppa till porerna. En bra nattkräm för män helt enkelt.

Kombinerad hy

Om du (likt många andra) har kombinerad, kanske torr i pannan, fet T-zon och kinder känsliga efter rakning kan en lättare återfuktande gel vara lösningen. Shiseido Men Hydro Master Gel är ultimat som daglig fuktgivare och som lugnande kräm efter rakning då den har en lugnande effekt på irriterad hy. Med balanserade effekt reducerar den synbareheten av porer, reducerar blank hy och du blir maximalt återfuktad hela dagen! Inte nog med det, gelen hjälper huden att förebygga ålderstecken med extrakt från pionrot, som även reducerar problem som kan uppstå i samband med överskottstalg.

Oljig hy

Bulldog Oil Control Moisturiser är en prisvärd återfuktare, speciellt framtagen för den med oljig hy som lätt blir glansig. Oljeabsorberande tapiokastärkelse, enbär och videbark balanserar huden utan kladd. Krämen hjälper till att matta av huden under en hel arbetsdag.

Normal hy

Den som är välsignad med normal hy behöver inte titta längre än Clinique For Men Maximum Hydrator! Denna kräm är bra för nybörjaren som vill fuktboosta huden och reducera uppkomsten av rynkor och fina linjer. En intensiv fuktkräm som stärker hudens förmåga att bygga upp och behålla fukt.

Torr hy

Den som lever ett aktivt liv eller är känslig kan behöva extra fukt. Dessa problem löser Akademikliniken Cure Extra Care Moist som gör underverk på fuktfattig, tillfälligt känslig och reaktiv hud. Den rediga krämen skyddar även mot yttre påfrestningar som föroreningar och stress. Botaniska extrakt från carnosine och mjölktistel hjälper till att reducera tecken på förtida hudåldrande.