Black Friday: Steg-för-Steg Smokey Eye

2017-11-21

Klassiskt sotade ögon är alltid en hit, oavsett vilken typ av tillställning du ska på eller om du bara vill fixa dig lite extra en vardag. Vi kommer i en steg-för-steg tutorial nedan visa hur du enkelt fixar den perfekta sotningen med varma toner tillsammans med två olika läppstift så du enkelt kan avgöra vilket som passar dig bäst.

Steg 1

Vi har använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Love Contours All Palette till hela denna sminkning, en multifunktionell palett som verkligen är ett måste-ha för dig som vill ha det mesta samlat.

Börja med den ljusa contouring-färgen och använd en lagom fluffig borste, t.ex Sigma Tapered Blending Brush - E40. Denna nyans skuggar du med över största delen av ögonlocket. Tricket är att sudda, sudda, sudda och använd lite mer färg längst ut vid ögonen för att få en mjuk övergång och ett djup.

Steg 2

Nu är det dags att använda en mörkare färg, här har vi använt den mörka brynfärgen samt doppat penseln lite lite grann i den lila nyansen. Börja med att placera ut som en triangel längst ut vid ögat, och använd sedan din Tapered Blending Brush - E40 och sudda ut skuggan för att få en mjuk linje.

Steg 3

Dags att addera lite härligt skimmer. Här har vi använt den ljusa, skimrande ögonskuggan längst upp till höger och duttat på den med en lite hårdare borste, Sigma Firm Shader Brush - E57 och sedan suddat ut den lagom för att få en mjuk övergång mot det mörka.

Här har vi även adderat ögonskuggan längs med nedre fransraden. Tänk på att försöka kopiera hur du gjort på ögonlocket, så det matchar nedtill också. Här är det bra att ha en mindre sminkborste, t.ex Sigma Pencil Brush - E30 för att få mer kontroll över din applicering.

Steg 4

Nu är det dags för mascara! Här är det ju upp till var och en vad man gillar men vi har valt att addera lösögonfransar. Vi valde Ardell Faux Mink 811 och klippte till dem enligt önskemål och för att passa Sophias ögon.

Steg 5

Nu är det dags för läppstift! För dig som vill ha lite att välja mellan så är NYX PROFESSIONAL MAKEUP Mattes VS Metals Vault som Sophia håller i perfekt. Vi har därför valt att visa looken med ett matt och ett metalliskt läppstift. Båda supersnygga och det är bara upp till vad man tycker om själv!

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Liquid Suede Cream Lipstick i Soft-Spoken.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Cosmic Metals Lip Cream i Metropolitan Night.