eleven is trendy: populära ingredienser inom K-Beauty

2017-09-25

Inom K-Beauty-sortimentet finns mängder av produkter, och också en hel del ovanliga ingredienser. Vi förstår att det kan vara lite förvirrande och därför tänkte vi gå igenom de 5 olika ingredienser och begrepp som är mest populära inom K-Beauty!

Snigelmucin (snigelslem)

Snigel-enzym är en riktigt effektiv aktiv ingrediens som ofta hittas inom K-Beautys ansiktskrämer och sheet masks. Snigelmucin består av proteiner, elastin och glykolsyra och hjälper till att ge en fastare hud, återfuktar och ger stöd till hudens cellproduktion.

Ett tips är att prova Skin79 Fresh Garden Mask Snail, som är en sheet mask av bomull, indränkt i återfuktande, närande essence med naturliga ingredienser. Den vårdar och mjukgör och är idealisk för en torr, stressad hud!

BHA & AHA

BHA- och AHA-syror hjälper till att exfoliera bort döda hudceller samtidigt som de har anti-age-effekter. Vad är då skillnaden på BHA och AHA? AHA arbetar på hudens yta och är vattenlösligt. AHA-syra bör användas på normal, solskadad hy då den hjälper till att återfukta huden.

BHA-syra är idealisk för normal och oljig hy, benägen att få blemmor och förstorade porer. BHA arbetar på hudens yta och inuti poren och är oljelöslig.

Ett tips är att prova Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner som är en K-beauty kultprodukt! Denna toner är skonsam med otroligt effektiv som exfolierar huden för en klarare och mer lysterfull utstrålning. Formulan innehåller AHA-syra som avlägsnar döda hudceller, samt BHA-syra som löser upp orenheter för att förebygga pormaskar och utbrott.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra har man hört mycket om genom åren, men vad är det egentligen? Det är en molekyl som naturligt finns i din hud. Det fungerar som en kudde och som ett smörjmedel för leder, nerver, hår, hud och ögon. Hyaluronsyra i skönhetsprodukter hjälper ofta till att återfukta huden och är idealiska för de som är i behov av en fuktboost.

Ett tips är att prova Mizon Hyaluronic Acid 100, som är ett högpresterande serum laddat med hela 50% hyaluronsyra. Detta serum har en ljuvligt silkig textur som snabbt tas upp av huden och ger en långvarig effekt.

Propolis (Honung)

Propolis, eller honung, är hämtat från bin och har flera bra effekter för din hud, speciellt en aknebenägen hud. Propolis verkar nämligen antibakteriellt, mjukgör, återfuktar, lugnar och slåss mot fria radikaler. Idealisk för alla hudtyper, men framförallt du med en aknebenägen hud.

Ett tips är att prova COSRX Propolis Light Ampule som är ett lystergivande koncentrat som innehåller hela 80% propolisextrakt. Passar perfekt till alla hudtyper i behov av lyster och en fräsch, hälsosam glow!

"Whitening"

På många koreanska produkter så står det "Whitening", oroa dig inte - produkten kommer inte att bleak din hud. Vad "whitening" istället bör vara är "brightening", dvs lystergivande och utjämnande på hudtonen. En produkt som har "Whitening" som effekt kommer alltså hjälpa till att jämna ut hudtonen samtidigt som den ger en härlig lyster.

Ett tips är att prova Skin79 Animal Mask, Dark Panda som innehåller niacinamid som aktiv nyckelingrediens, känd för sin uppljusande och lystergivande effekt. Den har dessutom ett sött djurmönster av en panda!