eleven is trendy: så applicerar du din rouge

2017-09-14

Det finns flera olika sätt att applicera rouge på och vi tänkte guida dig igenom de tre vanligaste sätten; längs med hela kinden, på kindäpplet och den senaste trenden draping.

I år är det hett med en naturlig look när det kommer till mejken, och även då att applicera sin rouge på ett naturligt sätt. Vi börjar med att applicera rougen längs med hela kindbenet. Detta gör vi med en puderrouge med en rougeborste. När du plockar upp rougepudret på borsten så slå gärna borsten lätt mot handleden för att få bort överflödet innan du applicerar och svep över kindbenet.

För nästa så applicerar jag rouget med dabbande rörelser på kindäpplet. Detta är perfekt för dig som vill få till den där naturliga rodnaden som kan uppstå t.ex när man varit ute i kylan och kommer in i värmen.

Sist men inte minst så har vi draping. Trenden som kommit tillbaka där man applicerar rougen med lätta rörelser från kindbenet upp mot tinningen. Man brukar också kombinera olika färger, helst två, för att få en snygg ombre-effekt.

Vill man vara lite extra vågad så kan man addera extra färg här och göra resultatet mer intensivt. Ett tips är att bygga upp successivt för att matcha just dig!

Mitt bästa tips när det kommer till rouge är att införskaffa dig en riktigt bra rouge-borste som passar sättet du applicerar din rouge på, och en rouge-palett. En rouge-palett är perfekt då man oftast gärna använder olika nyanser beroende på årstid och det är dessutom roligare att kunna variera sin rouge beroende på humör, årstid och look. Jag har samlat tre av mina bästa tips:

Maybelline Master Blush Palette

En palett med fyra nyanser, tre för rouge och en för highlight (den finns även som bronze-version). Färgerna är lätta att applicera, enkla att blanda och ger ett vackert, naturligt resultat.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Sweet Cheeks Blush Palette

En personlig favorit, då den har hela åtta olika nyanser som passar för rouge men vissa är även idealiska som highlighter. Det är fyra skimrande, fyra matta nyanser och som NYX PROFESSIONAL MAKEUP är kända för så har de ju perfekta pigment och är lätta att blanda!

Pixi Book of Beauty Blush Palette

Mitt sista tips är denna härliga rouge-palett från Pixi. Den innehåller sex olika nyanser, både varma och kalla och är perfekt för dig som vill ha ett rouge för varje tillfälle - oavsett om det är till vardags eller till fest.