En perfekt hudvårdsrutin i fem enkla steg med Clarins

2017-10-15

För att få en vacker, välmående hud så finns det tre viktiga delar att tänka på; rengöring, fukt och skydd. Genom att regelbundet använda återfuktande, balanserande ansiktsmasker kan du hålla huden på topp! Här går Clarins igenom 5 steg som gör att du enkelt kan få till en perfekt hudvårdsrutin för en välmående hud.

Rengör huden!

Börja alltid dagen med att rengöra ansiktet med Clarins Gentle Foaming Cleanser som tar bort orenheter och smuts samt förbereder huden för vad dagen ska erbjuda. Använd samma rengöring på kvällen för att avlägsna smuts och makeup!

Använd koncentrerad vård

Applicera ett ansiktsserum över rengjort ansikte och hals. Ett serum innehåller mer koncentrerade, aktiva ingredienser än t.ex ansiktskrämer och ger en mer effektiv vård. Använd t.ex den prisvinnande Clarins Double Serum som dels har anti-age-effekter och som återfuktar huden.

Bomba huden med fukt

Fukt, fukt, massor med fukt! Använd en ansiktskräm som både ger fukt och innehåller SPF för dagen. Solen når din hud året om (ja även under mörka vintermånader i Sverige) och även om de avtar i kraft under de kallare månaderna så behöver huden skyddas från dem. Clarins Multi-Active Jour SPF 20 for All Skin Types är ett utmärkt val, den innehåller även Clarins unika skydd mot fria radikaler. Byt ut dagkrämen mot en lite fetare och mer återuppbyggande nattkräm när det är dags att få din skönhetssömn, t.ex Clarins Super Restorative Night, for All Skin Types.

För en piggare blick

Clarins Multi-Active Instant Eye Reviver applicerar du genom att dutta försiktigt en bit under ögat, dock inte för nära ögat, för att förebygga fina linjer, svullnader och mörka ringar.

Boosta glöden

Vem älskar inte lyster? Boosta hudens lyster på morgonen med Clarins Beauty Flash Balm längs kindbenen (eller hela ansiktet som primer). Huden får fin glöd och välbehövlig fukt!

Extra omsorg: Genom att använda en peeling och fuktgivande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan kommer din hud må extra bra.

Ren hud

Innan du använder peeling så behöver ansiktet vara helt rent, detta för att få bäst effekt. Börja därför alltid med att avlägsna makeup och smuts.

Peela, peela, peela

Peela bort döda hudceller, smuts m.m som kan täppa till porerna och motverkar att dina hudvårdsprodukter tränger ned ordentligt. Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream rengör och peelar varsamt men effektivt och framhäver en fin lyster. Om du har extra känslig hy så är ett tips att peela huden medan den är fuktig!

Skäm bort huden med ansiktsmask

Clarins har mängder med olika ansiktsmasker som ger fukt, verkar uppstramande och boostar hudens energi. Det senaste är deras trio av SOS-masker, Pure, Comfort och Hydra. Alla tre innehåller plantextrakt! T.ex så är SOS Comfort mjukgörande tack vare mangosmör och mangolja, som dessutom tillför fukt på djupet.