Färga håret med Maria Nilas färgbomb!

2017-07-03

Nu kommer som utlovat ett inlägg där jag visar hur du kan färga håret med Maria Nilas Colour Refresh och då i färgerna 0.06 Pink Pop + 0.00 White Mix. Som jag berättade sist är detta en mer färgstark färgning som jag anpassat lite efter hur jag vill att resultatet ska bli. Observera att dessa färger endast gör sig bra på redan färgat hår.

Före.

Mitt utgångsläge är såhär, lite matt och urtvättat. I botten har jag lite mörkare toner och i längderna är det lätt blekt. Precis som när jag färgade håret sist började jag med att tvätta håret för att se till att det är rent från stylingprodukter och liknande. Efter det är det dags att handdukstorka håret. Se dessutom till att göra detta med handskar, det kan bli så att du står med illrosa händer annars.

Eftersom jag vill ha en lite mörkare bottenfärg applicerar jag först Pink Pop som den är från rötterna och ner till ungefär käklinjen. Se till att du är noggrann med att applicera färgen jämt. Ett tips är att gnugga in färgen så du verkligen ser att du fått färg överallt. Det fina med starka färger är ju att de faktiskt syns rätt bra.

Till längderna mixar jag Pink Pop och White Mix ungefär 50/50, detta för att få en lite ljusare färg men ändå behålla den fina tonen som Pink Pop ger. Man kan blanda med balsam också, men jag upplever att färgen blir mer potent om du blandar med White Mix. Dessutom tycker jag håret blir helt galet glansigt!

Denna mix sätter jag sedan i skarven från där jag satte Pink Pop outspädd. Applicera frikostigt och när du är klar så borsta FÖRSIKTIGT genom håret så du får fina övergångar. Maria Nila rekommenderar att man har dessa i håret 3-10 minuter, beroende på önskad intensitet, men jag brukar låta färgen sitta i upp till en timme då jag upplever att färgen sitter lite hårdare då.

Efter att färgen verkat i önskad tid är det bara att skölja ur ordentligt och sedan sätta en klutt balsam i håret. Ett tips om du fått färg i ansiktet är att gå på med lite micellärvatten, det tar bort typ allt!

Efter.

Såhär blir mitt slutresultat! Som du säkert ser är detta något mer färgstarkt än det senaste jag färgade. Jag älskar verkligen Maria Nilas Colour Refresh! Vill du ha en lite varmare rosa ton kan jag tipsa om att blanda Bright Red och Pink Pop! Det blir superfint.