Färga håret peachrosa med Fudge

2017-06-13

Något jag gör ofta är att byta hårfärg. Jag tycker det är kul och jag har lite svårt att hålla mig till en hårfärg sådär superlänge. Färgar man håret med permanent färg så är det rätt slitsamt, men numera finns det massor av enkomponentsfärger som snarare är som en slags färginpackning. Med andra ord sätter de färg på håret och vårdar på samma gång. Kalas om du frågar mig. Bra att veta är att denna typ av färger endast fungerar på färgat eller blekt hår och kanske extremt ljusblont.

Färgerna jag testat är Fudge Paintbox Coral Blush och Fudge Paintbox Pink Riot. Coral Blush är en härlig orangerosa färg och Pink Riot är en lite kallare mellanrosa färg. Just färger från Fudge hade jag aldrig testat innan dessa, så jag vet inte riktigt hur de kommer sitta i längden, men man kan väl säga att ju ljusare hår desto bättre håller de.

Mitt utgångsläge är ett lätt blekt hår med guldig underton och mörkare botten. I håret finns lite rester från en färgning med Maria Nilas färger (kommer visa er det också, så hang tight) men det är rätt så urtvättat gentemot hur det brukar se ut.

Innan du färgar håret med Fudge Paint Box ska du ha tvättat håret, för bästa effekt rekommenderar jag ett djuprengörande, det får färgen att sitta bättre och jämnare. Innan du börjar färga håret är det bra att låta det torka en liten stund med, så det inte är dyngsurt.

Jag applicerar alltid färger med en pensel då jag tycker det är lättast, men det viktigaste är egentligen att du har handskar. Denna typ av färger kan sitta rätt ordentligt på huden. En gång hade jag inga handskar och bestämde mig för att det gick bra ändå - jag hade rosa händer i tre dagar.

Eftersom jag ville ha lite av en ombre-effekt applicerade jag den rosa färgen ungefär nedtill under öronen och borstade sedan ned den en bit. Observera att det är bra att undvika att sätta färgen direkt i hårbotten (samma anledning som handskarna). Efter detta hade jag i Coral Blush i resten av håret. Var noga att se till att håret verkligen är mättat med färg, framför allt om du inte har färgat hår sen tidigare. Det syns så lätt om det blir fläckigt. I instruktionerna står det att färgen ska sitta i 15-30 min, jag körde ca 30 min.

Såhär blev resultatet av färgningen med Fudge Paint Box Coral Blush och Pink Riot! Jag skulle säga att detta är "snälla" färger och passar den som vill ha mjuka toner bättre än den som är ute efter neoner. Har du ljusare hår än jag kommer ditt hår så klart att bli lite starkare i färg. Jag tycker att färgen blev ser superfin och härlig!

Det kan vara bra att veta att jag inte hade riktigt lika bra ljus när jag tog efter-bilderna, så det är inte lika mörkt i botten som det ser ut. Färgåtergivelsen är däremot mer eller mindre som i verkligheten.

Jag rekommenderar denna färg till dig som vill ha en mjuk färg, som inte är alldeles för galen i färg. Vill du ha mer starka nyanser ska du vänta på nästa hårfärgningsinlägg!