Fixa bröllops-/studentnaglarna!

2017-05-14

Det börjar närma sig studenten men också den tiden då många väljer att gifta sig. Båda tillfällena brukar innebära vita klänningar och manikyrer som passar dessa. Som regel bör man hålla sig till neutrala nyanser som vit, hudfärgad, guld eller silver men man kan alltid bryta den regeln med till exempel blåa naglar för bröllop eller någon neonfärg till studenten. Vill man dock hålla sig till traditionerna ska man tona ner sina naglar. Detta innebär dock inte att man inte kan ha diskreta nail art. Några enkla kombinationer kommer nedan:

Den traditionella franska manikyren kan uppdateras genom att man flyttar upp den vita linjen så att den täcker 2/3 av nageln. För att få en snygg, rak linje kan man använda sig av tejpbitar som avgränsar de vita nageltipparna från den fria ytan. Efter att ha applicerat det vita lacket (i mitt fall OPI - I Cannoli wear OPI) tar man bort maskeringen och snyggar till kanten vid behov. Man kan sedan antingen applicera ett glitterlack eller ett skimmerlack över hela nageln. Jag använde mig av skimmerlacket China Glaze - Travel in Color. Avsluta manikyren med ett topplack.

Man kan också göra en diskret glittergradient över en neutral bas. I detta fall började jag med att måla med Aden GE24 över hela nageln och lät det torka ordentligt innan jag applicerade silverglittret (OPI - In True Stefani Fashion) vid nagelbasen. Man kan applicera glittret direkt med nagellackspenseln eller med hjälp av en liten svamp. När man har applicerat klart gradienten bör man täcka naglarna med ett topplack.

Vill man ta ut svängarna lite kan man måla vita blommor över den neutrala basen. Jag använde mig av samma neutrala bas här som ovan, Aden GE24. Blommorna målade jag med en tunn pensel och det vita lacket OPI - I Cannoli wear OPI. I mitten på blommorna målade jag några guldprickar näst intill varandra. Även här har jag avslutat manikyren med topplack.