Foundationtest - hur funkar de olika texturerna på foundations?

2017-03-29

Det finns många typer av foundation, och det finns även olika sätt att applicera din foundation på för att få bästa möjliga finish. Jag har testat hela sju olika foundations i följande texturer: kräm, flytande, kompakt puder, mousse, kräm, stick och cushion. Till dessa har jag testat olika verktyg: Beautyblender Bubble, HD Oval Brush Rose Gold Set, Sigma Flat Kabuki Brush - F80, Silisponge, Real Techniques Expert Face Brush och Buffing Brush som finns med i Real Techniques Core Collection.

Flytande foundation

Jag har testat Lancôme Teint Miracle Air De Teint Foundation som är en flytande foundation som kommer med en pipett. Den har en väldigt tunn formula och ger en viktlös känsla. Eftersom den är så pass tunn i konsistensen så använde jag Expert Brush från Real Techniques eftersom den är väldigt tät packad med taklonstrån och ett rundat huvud. Jag applicerade i små mängder på kinder, panna och haka och fuktade sedan borsten och "buffade" ut foundationen. Det är bra att fukta borsten för då absorberar den inte lika mycket av foundationen samt att det blir en jämnare finish.

Krämig foundation

Clarins Extra-Comfort Anti Ageing Foundation SPF 15 är en riktigt krämig foundation som återfuktar och ger en sammetslen finish. Denna typ av foundation har en tjockare konsistens vilket gör att den kan vara lite svår att få bort från en vanlig sminkborste eller en beautyblender. Därför valde jag att använda Silisponge, som är en sminksvamp i silikon. Den absorberar ingen foundation alls och är jättelätt att rengöra. Man applicerar först en liten mängd foundation på svampen, sveper sedan foundationen över ansiktet och duttar sedan in den.

Puderfoundation

Till denna kategori testade jag Clinique Beyond Perfecting Powder Foundation + Concealer som är en kompakt puderfoundation som ger en medium täckning och naturlig finish. Jag rekommenderar att använda en lagom spröd borst för att få en jämn täckning. Jag använde Buffing Brush från Real Techniques som ger en jämn fördelning av foundationen och är superlätt att applicera med. Det medföljer även en svamp som man kan använda om man vill ha mer täckning, däremot tycker jag den är svårare att applicera med.

Stickfoundation

En perfekt foundation om du har bråttom! Jag använde NYX PROFESSIONAL MAKEUP Mineral Stick Foundation, som du drar över hela ansiktet och blandar sedan ut den med HD Oval Face Brush. Den borsten har väldigt tätt packade strån.

Cushionfoundation

Jag testade Babor AGE ID Cushion Foundation till denna kategori. En cushionfoundation är foundation förvarat i en svamp i förpackningen, man tar då en borste eller medföljande svamp och duttar ned för att få upp foundation. Jag tyckte det blev jämnast att använda den medföljande svampen (eller en beautyblender).

Sprayfoundation

Hur coolt är sprayfoundation? Jag har testade P ÜR Liquid Veil 4-in-1 Spray Foundation. Man kan antingen spraya direkt på borsten, eller direkt på ansiktet. När du sprayat foundationen på ansiktet så blir den lite flytande och behöver då buffas in. Då passar Sigma Flat Kabuki Brush perfekt, då den gör det lätt att buffa ut foundationen med en jämn finish.

Moussefoundation

Nu till typ den coolaste av alla. Denna typ av foundation är inte så vanlig men ger verkligen en härlig, len finish. Jag testade Elizabeth Arden Flawless Finish Mousse Makeup som kommer ut som en lätt, väldigt fluffig mousse som efter några sekunder börjar "smälta" och bli som en vanlig flytande foundation. När formulan smält blir den väldigt len och är då perfekt att buffa ut i ansiktet med en fuktad beautyblender. En beautyblender ger en jämn och matt finish.