Ge dina sminkborstar kärlek!

2017-02-16

Du glömmer väl inte att ta hand om dina sminkborstar? Nyckel till en lyckad sminkning är alltid appliceringen - det är därför du bör ta väl hand om dina sminkborstar. Vid dålig skötsel av dina sminkborstar kan det bildas bakterier i borstarna som du sedan för mot din hy, detta kan leda till finnar och oren hud. Du bör alltså tvätta dina sminkborstar minst en gång i veckan för att undvika slitage på borstarna och för att hålla din hy välmående. Vi har tre tips som vi vill dela med oss av till er, som kommer hjälpa dina borstar att må bra och hålla och som även kommer leda till att din hy kommer må bättre.

Rengöring

När du ska rengöra din penslar är det viktigt att du får bort alla gamla sminkrester för att undvika bakterietillväxt, och för att lättast få bort alla sminkrester har blandat annat Sigma Beauty och Real Techniques lanserat rengöringsmattor och handskar som har förändrat rengöringen av sminkborstar.

Dessa mattor/handskar har en texturerad yta som gör att när du drar dina borstar över dem kommer smink resterna fastna på mattan vilket rengör borstarna på djupet. Dessa produkter har även olika texturerade ytor för att passa olika typer av borstar, för små ögonskuggsborstar passar de mindre texturerade ytorna, men för foundation- och rougeborstar passar det att använde det grövre ytorna så att den kan rengöras på djupet. Detta ska göras när borstarna är blöta och går att göra under lätt rinnande vatten.

Vi rekommenderar: Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Rengöringsmedel

När du rengör dina borstar på en sån här matta eller på annat sätt rekommenderas det alltid att du rengör med ett rengöringsmedel. Feta produkter som foundation och concealer kommer inte att tvättas bort utan ett rengöringsmedel som reducerar fettet från borstarna, för det är i fettet bakterier gärna bildas. Men varför bör man då även tvätta alla borstar med ett rengöringsmedel? Jo, ansiktet producerar alltid fett, vare sig det är i små eller stora mängder, så är huden alltid lite fet. Så även om du bara applicerar ögonskugga med en liten pensel så kommer det ändå komma fett på pensel, vare sig det är från din hy eller från din produkt. Så kom ihåg att använda ett rengöringsmedel! Efter du har tvättat dina borstar bör du skölja av dom under rinnande vatten för att få bort rengöringsmedlet och alla sminkrester.

Vi rekommenderar: Clinique Makeup Brush Cleanser

Torkning av dina borstar

Efter att du tvättat dina borstar och fått bort allt smink och rengöringsmedel så ska du låta dina borstar torka. Under torkningstiden är det viktigt att du inte låter dina borstar torka med stråna uppåt! Gör du detta kan limmet i borstarna lösas upp och då kommer stråna lossna. Därför bör dom ligga ner på en handduk, vik den lite på ena sidan så den blir lite mer upphöjd och lägg dina borstar med borsten nedåt eller så kan du använda ett av Sigmas underbara torkställ där du kan låta dina borstar torka upp och ner, på så sätt kan du garantera att du inte kommer skada limmet i dina borstar.

Vi rekommenderar: Sigma Dry n Shape Tower Face & Eyes