Ge huden en rejäl fuktboost efter en dag i solen

2017-07-06

Att återfukta är A och O för en välmående hud, både inifrån och utifrån. Vi tänkte därför ge våra bästa tips för att du enkelt ska kunna ge huden den rejäla fuktboost den behöver, särskilt efter en dag i solen.

Se först och främst alltid till att dricka ordentligt med vatten, särskilt om du rör mycket på dig eller ska vara ute längre stunder i solen. bkr har flera vattenflaskor som är supersnygga, lätta att ta med sig och enkla att rengöra för dig som vill dricka vatten med stil!

Ge ansiktet en fuktboost

Om vi börjar med ansiktet. För att ge huden en rejäl fuktboost behöver du göra följande steg: ansiktsrengöring, ansiktsmask, ansiktsserum, ansiktskräm och slutligen en ansiktsmist.

Varför måste du rengöra ansiktet? Om du spenderat en dag i solen har huden dels samlat på sig en hel del smuts och orenheter från miljön, och du har (förhoppningsvis) applicerat en del solskydd. Om du inte avlägsnar detta och all smuts som samlats så finns risken att huden blir torr, blemmor kan uppstå och andra obehag.

Som ansiktsrengöring tänkte vi tipsa om VMV Hypoallergenics Moisture Rich Creammmy Cleansing Milk som är framtagen för torr hud som tar bort orenheter och smuts samtidigt som den förebygger obehag, flagnande och stramande hud. För att få bort all smuts ordentligt rekommenderar vi att använda ett ansiktsvatten också, förslagsvis Biotherm Biosource 24h Hydrating & Tonifying Toner som både återfuktar, rengör och balanserar.

En ansiktsmask är inget måste, men kan vara väldigt skönt om du använder en mask med kylande egenskaper. Som t.ex Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Cucumber som för ynka 25 kr ger huden en fuktboost, vård och dessutom en kylande känsla.

Sen är det dags för ansiktsserum och bäst är att anpassa efter din egen hudtyp. Men ett serum som passar alla hudtyper är Babor Skinovage PX Intensifier Moisture Plus Serum, som dels ger huden en ordentligt fuktboost men också hjälper huden att fördela fukten jämnt. Den hjälper också till att bibehålla fukten längre och på lång sikt reducera uppkomsten av torrhetslinjer.

Släck hudens törst med en ansiktskräm, t.ex Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief som har en lätt kräm-gelé-formula som ger huden fukt i upp till 24 timmar, för en fräsch och strålande hud länge.

Sist men inte minst, en ansiktsmist. En ansiktsmist är idealisk att ha med sig i hela tiden, oavsett om du ska vara på stranden, på jobbet eller bara slöa i soffan. Clinique Moisture Surge Face Spray är fylld med fukt och aktiv aloe vera för att snabbt ge hudens fuktbalans en återställare samt mjukgöra och vårda. Den är perfekt att använda som sista steg i din hudvårdsrutin, eller bara för att ge huden en fuktboost under dagen. Den går att använda över makeup också!

Ge kroppen en fuktboost

Glöm inte att återfukta huden på resten av kroppen också! Vi har för vana (speciellt i nordiska länder) att lägga stort fokus på ansiktet, särskilt under vintern för att när värmen börjar titta fram få lite panik och inser att man totalt struntat i resten av kroppen. För huden på kroppen behöver också lite hjälp på traven med fukt och annat, särskilt händer och fötter som får utstå mest i vardagen.

Som rengöring till kroppen rekommenderar vi Collistar Moisturizing Restoring After Sun Body Balm, då denna rengöringsbalm är särskilt framtagen för att reducera eventuell rodnad samt känslan av en varm hud efter du exponerad huden för solen. Den hjälper även till att förlänga din solbränna! Men, om du har väldigt torr hud kan istället en duscholja göra susen, t.ex Rituals Nourishing Shower Oil Fortune Oil som appliceras som en olja över torr hud och förvandlas till ett mjukt skum när den kommer i kontakt med vatten som skonsamt rengör och återfuktar på samma gång.

Se till att peela huden ordentligt för att dels framhäva hudens lyster, mjukgöra och förlänga den solkyssta looken. Rituals The Ritual of Sakura Body Scrub är perfekt för detta då den skonsamt men effektivt avlägsnar döda hudceller samtidigt som den mjukgör och ger både näring och fukt. Den har dessutom en mild och härlig doft!

Återfukta med en rik kroppskräm, t.ex Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Body Treatment som ger fukt på djupet samtidigt som den hjälper till att förebygga flagnande.

Glöm inte händer och fötter! De får som sagt utstå mest och behöver därför lite extra kärlek. Till händerna rekommenderar vi Crabtree & Evelyn Verbena & Lavender Ultra-Moisturising Hand Therapy som snabbt absorberas och tack vare sheasmör ger intensiv fukt samt förebygger förlust av fukt för att ge händerna en riktigt mjuk känsla. För fötterna rekommenderar vi istället L'Occitane Shea Butter Foot Cream som inte bara återfuktar men också håller fötterna fräscha och rena.

Ta det ett steg längre och använd en kroppsmist! T.ex Panos Emporio Revitalizing Oil som är en lyxig torrolja i sprayform som dels återfuktar, dels ger näring och även doftar ljuvligt av melon, hallon, plommon, bergamott, orkidé och ros. Den skyddar dessutom huden mot fria radikaler!