Halloween: 5 produkter som funkar till vardags & till Halloween

2017-10-30

Halloween är snart här och visst är det roligt att få ta fram kreativiteten och spöka ut sig lite? Vissa är lite mer entusiastiska än andra, medan andra kanske vill spöka ut sig lite mindre och spara lite pengar. Därför har vi listat fem sminkprodukter som passar lika bra till vardags som för att skapa en Halloween-look.

Eyeliner

Först ut är givetvis eyelinern. Med den bra eyeliner kan du skapa många kreativa Halloween-looks - och en perfekt vinge till vardags eller fest. Du kan t.ex göra din vinge till ett spindelnät, skapa illusionen av en liten näsa och morrhår om du ska klä ut dig till katt, måla mönster som ser ut som tatueringar, ja med en eyeliner i din necessär är det helt enkelt din kreativitet som sätter gränserna. En populär eyeliner är the Balm Schwing Black Liquid Eyeliner men föredrar du pennform så rekommenderar vi NYX PROFESSIONAL MAKEUP Retractable Eye Liner.

Ett rött läppstift

Med ett rött läppstift kan du göra mycket - särskilt i kombination med det vi nämnde ovan, en eyeliner. Genom att applicera ditt läppstift som vanligt och samtidigt dra ned det lite från mungiporna ned mot hakan ger du illusionen av att det kommer "blod" från munnen likt en vampyr. Du kan också skapa en enklare clown-mun med hjälp av ett läppstift, och genom att kombinera eyeliner och läppstift kan du skapa en pop-art-mun (som i en serietidning). T.ex klassikern IsaDora Perfect Moisture Lipstick i Glowing Ruby eller det matta läppstiftet L'Oréal Paris Infallible Matte Max Lipstick i Say My Name.

Highlighter

Genom att överdosera din highlighter över hela ansiktet så kan du likna Edward i Twilight, och genom att överdosera samt kombinera olika nyanser av en highlighter så kan du skapa en look som nästan ser lite robot-aktig ut. T.ex använda flera nyanser av Cover FX Custom Enhancer Drops som verkligen kan se metalliska ut, eller Lumene Nordic Nude Illuminating Palette som är en trio av highlighters i en och samma palett.

Sminkpalett

Genom att införskaffa en allt-i-allo palett så kan du skapa både coola Halloween-looks men du slipper också ha så många olika produkter i necessären inför vardagsmejken. Med t.ex NYX PROFESSIONAL MAKEUP Love Contours All Palette som innehåller ögonskuggor, highlighter, contour-skuggor och brynskuggor kan du skapa allt från en cool dödskalle till en enkel vardagsmejk.

Svart nagellack

Svarta naglar är ju otroligt poppis under Halloween, men fungerar ju utmärkt alla dagar om året! Genom att måla naglarna helt becksvarta så matchar dem alla outfits, oavsett om det är till vardags eller fest, och det är perfekt för dig som vill ha en subtil nagellook till Halloween. T.ex så är China Glaze Nail Lacquer, Liquid Leather svart som natten!