Halloween: Friday the 13th - Jason Mask

2017-10-12

Linn, självlärd beauty junkie har skapat en Jason-mask med hjälp av makeup för att det är ju faktiskt fredag den trettonde idag!


Eftersom det idag är fredag den 13:e Oktober tänkte vi presentera en lämplig Halloween-look för dagen; givetvis Jason från filmen "Friday the 13th"! Filmen är en riktig skräckis som givetvis handlar om hur några unga vuxna råkar hitta ett bortglömt läger, Camp Crystal Lake, där den skrämmande Jason befinner sig, men det vet inte dem... än.

En Jason-mask finns att köpa på diverse maskeradbutiker men jag tänkte att det kunde vara kul att måla dit masken istället. Jag har här börjat med att måla ut masken med NYX PROFESSIONAL MAKEUP Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen Milk och sedan fyllde jag i det jag målat med samma penna. Dock är Jasons mask inte kritvit så jag skuggade lite grann med en matt gul ögonskugga. Fixera gärna med ett puder innan du går vidare till detaljerna.

Jag använde sedan en referensbild på Jason och målade ut hålen i masken, ögonen samt själva "fästet" i pannan och vid kindbenen med Jumbo Eyeshadow Pencil fast i nyansen 601. Funkar utmärkt med en svart eyeliner också! Sedan använde jag ett rött läppstift och en tunn eyelinerpensel för att måla ut de röda detaljerna.

För att få hålen att se mer verkliga ut har jag highlightat dem med NYX PROFESSIONAL MAKEUP White Liquid Liner. Jag har även skuggat runt masken med en svart ögonskugga för att ge ett djup. Sedan skvätte jag lätt på lite fejkblod och voilá!